– Liten bruker-konflikt

Friluftsetaten synes det er greit at deler av friområdet rundt Nordberg Barnehage blir inngjerdet. – "Brukerkonflikten" blir ikke stor, tror Ola Raade i etaten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Friluftsetaten har ikke protestert mot planene om å la en del av friområdet inngå i "nye" Nordberg Barnehages uteareal. Inngjerdet, men åpent for alle etter stengetid.

– Nordberg barnehage har eksistert i mange år og ligger på et areal som er regulert til byggeformål, og regulert til bolig i reguleringsplan fra juni 1997. I vår uttalelse til planene for barnehagen, så har vi Ikke anbefalt omregulering av friområdet til byggeformål. I denne saken dreier det seg om at noe av den nye barnehagens uteareal går på bekostning av areal som i dag er regulert til friområde, men dette arealet opparbeides som lekeareal i tilknytning til barnehagen. Lekearealet vil være offentlig tilgjengelig utenom barnehagens åpningstider. Det er begrunnelsen for at vi i dette tilfellet mener at brukerkonflikten ikke blir stor, sier Raade.

Han legger til at bygningskroppen til den nye barnehagen i sin helhet vil ligge på areal som har vært regulert til byggeformål i lang tid.

– Derfor legger ikke barnehagen i sin helhet beslag på regulert friområde, sier Raade.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse