Lofthusveien: – Sperringene var fjernet, men ble satt opp igjen

Dette bildet sendte Sporveien tirsdag kveld. Da var Lofthusveien igjen åpnet. Men bred er passasjen ikke. FOTO: SPORVEIEN

Lofthusveien skal nå være åpnet for gjennomkjøring mellom Grefsen og Årvoll, etter at flere bilister måtte snu tirsdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2017 kl 10:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN/DISEN: Like før rushtrafikken startet tirsdag meldte Sporveien at de sammen med Bymiljøetaten hadde blitt enige om å åpne Lofthusveien for gjennomkjøring fra Grefsen til Årvoll, og videre til Trondheimsveien, for å avlaste Grefsenveien.

Også Nordre Aker Budstikke videreformidlet dette i 15-tiden tirsdag, etter å ha fått opplysningene bekreftet av Sporveien.

Det har vært kaotiske tilstander i Grefsenveien fordi Kjelsåsveien er stengt ved trikkehallen på Grefsen på grunn av arbeider i skinnegangen. Trikken har i snitt vært 15 minutter forsinket mellom Disen og Storo, opplyser Jan Rustad i Sporveien.

Men det tok ikke lang tid før flere lesere kontaktet avisen med beskjed om at Lofthusveien fortsatt var stengt.

LES OGSÅ: Onsdag formiddag: Kø, kø og kø i Grefsenveien og mot Storo

Ble løftet tilbake

Vi kontaktet Sporveien og spurte hvorfor veien stadig var stengt, og de startet undersøkelser for å finne ut hva som hadde skjedd. Klokken 20.42 svarte Jan Rustad i Sporveien:

– Sperringene VAR fjernet, men ble satt opp igjen. De blir nå fjernet og låst inn i løpet av den neste timen, så Lofthusveien definitivt er åpen.

På Sporveiens Facebook-sider skriver Rustad følgende:

– La meg igjen beklage ettermiddagens hendelser, det var slett ikke sånn det skulle være. Nå har prosjektets folk vært ute og gjenåpnet Lofthusveien, og slik er det meningen at det skal forbli så lenge Kjelsåsveien er stengt på grunn av skinnearbeider. Takk for all tålmodighet og forståelse.

Sporveien anbefaler dem som ikke kan reise kollektivt å kjøre Lofthusveien og ut på Trondheimsveien eller over Frysjaveien og Maridalsveien til Ring 3, for å unngå forsinkelser for kollektivtrafikken i Grefsenveien.

Lofthusveien skal holdes åpen til og med fredag 2. juni. Da gjenåpnes Kjelsåsveien.

Ikke beregnet på mye trafikk

Flere lesere påpeker at Lofthusveien ikke er egnet som gjennomfartsåre.

En leser skriver på Facebook:

«Dette virker veldig uansvarlig med tanke på at Lofthusveien ikke har fotgjengerfelt og er skolevei for veldig mange barn. Og om man ikke skilter parkering forbudt blir det garantert kaos, da lofthusveien flere steder kun har plass til trafikk en vei. Ruter burde tatt kostnaden ved nattarbeid eller å lage omkjøringsvei. Dette fremstår som dårlig planlagt med det resultat at Ruter påfører seg selv og andre massive forsinkelser og ulemper.»

Andre spør hvorfor man ikke heller har valgt å åpne bussbommen ved Frennings vei.

Jan Rustad sier til Nordre Aker Budstikke at de ansvarlige i prosjektet vil følge med i Lofthusveien på hvordan trafikkavviklingen fungerer.

LES OGSÅ: Hærverk i Marka: Hvem gjør noe sånt?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse