ANNONSE
Annonse

Nå blir det lys!

Lokale krefter nådde frem

Ola Elvestuen (V), Eirik Lae Solberg (H), Aud Kvalbein (KrF) og Mazyar Keshvari (Frp). Foto:

Turveien mellom Brekkedammen og Nydalen får flere millioner til lyssetting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AKERSELVA: Øverste del av Akerselva får lys. Det ble klart etter at byrådspartiene Høyre og Fremskrittspartiet inngikk budsjettforlik med Venstre og Kristelig Folkeparti mandag denne uken.

Har kjempetEngasjementet har vært stort lokalt i flere år. Lys langs det øverste partiet av elva sto høyt på ønskelisten allerede i gamle Bydel Grefsen-Kjelsås. Bydelsutvalget i Nordre Aker har også hatt saken oppe flere ganger, sist etter at Nordre Aker Budstikke i september skrev om Hilde Joakimsen som slo seg stygt på turveien etter en sykkelulykke i september.

Fem millioner

I budsjettforliket har de fire partiene blitt enige om å bevilge fem millioner kroner til opparbeidelse av turvei med belysning på Akerselvas østside på strekningen Brekkedammen-Nydalen, samt rehabiliteringsplan for St. Hanshaugen.

Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet anslår Friluftsetaten at lyssettingen på denne strekningen vil koste om lag tre millioner kroner. Hvordan fordelingen mellom de to prosjektene vil bli, sier budsjettet ingenting om.

— Jeg forutsetter da at denne strekningen får de midler som er nødvendig av denne avsetning til at arbeidet blir gjort ferdig, sier «budsjettkamerat», varaordfører og KrF-gruppeleder Aud Kvalbein.

— Udelt positivt

— Lys på turveier fører til at folk føler seg trygge og kan bruke turveiene enda mer. Derfor er jeg glad for at vi får på plass lys langs denne strekningen som så mange mennesker bruker. Tur langs Akerselva er en ekstra opplevelse. Det er flott at vi har en slik elv i Oslo som går gjennom så ulike miljøer. Dette tiltaket er udelt positivt. Jeg oppfordrer byrådet til å sette i gang arbeidet med en gang slik at vi kan få lys på turveien så fort som mulig, sier Kvalbein.

— Kunne ikke si nei

Gleden er stor også i den andre politiske fløyen i Rådhuset. Forrige tirsdag utfordret nemlig bystyrerepresentant Heidi Rømming (SV) fra Kringsjå, på Nordre Aker Budstikkes nettsider, byrådet til å prioritere Akerselva-lys i budsjettet. SV og Ap fremmet deretter, med støtte fra Venstre og Rødt, forslag om å sette av tre millioner til Akerselva-lys, i bystyrets Samferdsels- og miljøkomité forrige onsdag.

— De borgerlige partiene kunne jo ikke si nei til dette enda en gang. Forslaget har vært oppe i bystyret tidligere. Litt press fra opposisjonen, bydelsutvalg og lokale medier har sikkert vært medvirkende til at forslaget har sluppet igjennom nåløyet, sier Rømming.

I sitt alternative budsjett hadde SV og Ap satt av 3 millioner til Akerselva og 3,5 millioner til St. Hanshaugen.

— Hvordan «budsjettkameratenes» foreslåtte fem millioner skal fordeles mellom de to prosjektene, gjenstår å se. Men jeg håper virkelig at dette vil føre til at den øverste del av turveien langs Akerselva blir rehabilitert og lyssatt i løpet av neste år, sier Rømming.

LES MER OM OSLOBUDSJETTET HER:

Billigere med buss om natten

Både idrettshall og -bane til Grefsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse