Lommemannen i Nordre Aker

Fantomtegning av Lommemannen tegnet i Skjolden i 2006.

Ifølge Kripos' liste over Lommenmannens bevegelser har overgriperen vært i Nordre Aker bydel to ganger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2008 kl 14:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bilde fra overvåkingskamera i Trondheim i 2003.

Nordre Aker: Fredag 11. januar ble en 55 år gammel mann fra bergensområdet pågrepet og siktet for 11 tilfeller av seksuelle overgrep mot barn. Det er politiets oppfatning at Lommemannen over mange år har stått bak et stort antall seksuelle overgrep mot små gutter i Sør-Norge og Trønderlag.

Over 350 overgrep

Politiet tror Lommemannen kan stå bak minst 355 overgrep som har funnet sted siden tidlig på 90-tallet. Flere av overgrepene er av svært grov karakter og grenser mot straffelovens voldtektsbestemmelser.

Bakgrunnen for pågripelsen er at politiet har funnet samsvar mellom den pågrepnes DNA og funn på fem av ofrene eller åstedene.

Hull i lommeneFramgangsmåten til Lommemannen har vært den samme i alle sakene. Mannen har lurt unge gutter til å beføle ham ved å lure dem til å «lete» etter noe i lommene hans, der det er klippet hull i foret. Han har også ved noen tilfeller bedt barn om hjelp til å skifte en bandasje han har hatt på låret.

Var ved Sognsvann

En oversikt Kripos har lagt ut på sine nettsider viser to anmeldte forhold i Nordre Aker bydel som kan knyttes til Lommemannen.

10. november 1995 skal overgriperen ha vært ved studentboligene i Sognsveien. 25. august 2002 skal Lommemannen ha vært ved badeplassen ved Sognsvann.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse