Videokamera: Lommevennlig HD-kamera

Bildebrikken er en av de største du finner i noe videokamera for amatørmarkedet.

JVC har lansert et minikamera som både fikser full-HD video og tar 9 megapikslers stillbilder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.03.2009 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Everio GZ-X900 kan ta opp video i ekstreme hastigheter, og spille dem av i langsom kino.

Se bildet større

LOMME-HD: Dette HD-videokameraet er ikke større enn et kompaktkamera.

AKAM.NO: HD-videokameraene krymper og produsentene finner stadig nye måter å redusere størrelsen på, uten at optikk og bildebrikker blir dårligere.

JVC har sluppet Everio GZ-X900. Som ikke er større enn et litt stort kompaktkamera, og bør få plass i en jakkelomme. Det har opp video i AVCHD-format til SDHC minnekort.

Se, et konseptkamera!

Les også:

12 nye videokameraer fra Canon

Kameraskred fra Panasonic

Uten elektronisk søker

For å kunne gjøre det så lite, er det naturligvis ingen elektronisk søker. Du har bare skjermen tilgjengelig til dette formålet, noe som er ganske vanlig i dag.

Kameraet har 5x zoom, noe som er lite på et videokamera i dag, men siden kameraet ikke ser ut til å bildestabilisator, trenger du egentlig ikke noe mer. Du ville ikke klare å holde det stille.

Bildebrikken er en av de største du finner i noe videokamera for amatørmarkedet. Den er på 1/2,33 tomme, altså den samme størrelsen som i mange kompaktkameraer. Større brikke gir normalt høyere bildekvalitet, så dette lover bra.

Les også: Kompakt systemkamera med HD-video

Tar også stillbilder

På bildesiden ser kameraet spennende ut. Du kan ta opp video i ekstreme hastigheter, og spille dem av i langsom kino. Inntil 500 bilder pr. sekund (i lav oppløsning), og 10x avspillingstiden er mulig.

Sjekk spesifikasjonene her

Du kan ta stillbilder med ekte oppløsning på 9 megapiksler. Dersom du filmer, og det dukker opp et spennende motiv du vil fotografere, kan du ta stillbilder med opptil 5 megapiksler uten å avbryte filmingen.

Hele herligheten veier under 300g inkludert batteri og minnekort. Til gjengjeld blir kiloprisen desto høyere. Forventet markedspris er oppgitt til 9990,- kroner når det kommer i salg i juni.

Les hele saken på Akam.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse