Long boards med halmballer

Bymiljøetaten kommer til å ta et oppgjør med arrangøren.

Long boards med halmballer

halmballer: Long Board-gjengen "glemte" igjen endel halmballer på toppen av Grefsenkollen, men nå rydder Bymiljøetaten opp. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

I fjor høst ble det arrangert "long board"-konkurranse ned fra Grefsenkollen. Men halmballene ligger der fortsatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.04.2012 kl 16:49

GREFSENKOLLEN:-Bymiljøetaten registrerer at arrangørene ikke har søkt kommunen om tillatelse til dette arrangementet. De har heller ikke ryddet opp etter seg. Det koster Bymiljøetaten både tid og penger til å rydde opp etter andre. Penger og tid som kunne vært brukt på andre oppgaver.

Bymiljøetaten kommer til å ta et oppgjør i ettertid med arrangørene. Opprydningen begynte i går og forsetter i dag, sier kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Anne Grete Nyrud, og legger til at Bymiljøetaten bruker over 200 millioner kroner til opprydding i skogen, på badestrenger og i parker - hvert eneste år.

Beklager


Arrangør av "long Board"-konkurransen fra ifjor høst, Norges Downhill Skateboard Forbund, beklager at de ikke har ryddet opp halmballene.

- Arrangementet gikk med underskudd, og det har dessverre ikke vært penger til å få ryddet opp disse i etterkant. Det beklager vi selvsagt. Men det har hele tiden vært meningen at vi skulle gjøre det når det ble penger til det, sier Ali Nas, styremedlem i forbundet.


I strid med støynivået


Forbundet mener de har fått tillatelse til arrangementet.

Bydelen bekrefter å ha mottatt en søknad, men at den svarte at den planlagte høyttalerbruken var i strid med støynivået. Arrangøren har heller ingen tillatelse å vise avisen.


Bymiljøetaten opplyser uansett at det er etaten som eventuelt gir "hovedtillatelse" til slike arrangement - og særlig da dette ligger innenfor Markagrensen, og som er en del av Bymiljøetatens forvaltningsområde. Bydelen gir evt. tillatelse knyttet opp mot støynivå.

 

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!