ANNONSE
Annonse

Long boards med halmballer

Bymiljøetaten kommer til å ta et oppgjør med arrangøren.

halmballer: Long Board-gjengen "glemte" igjen endel halmballer på toppen av Grefsenkollen, men nå rydder Bymiljøetaten opp. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

I fjor høst ble det arrangert "long board"-konkurranse ned fra Grefsenkollen. Men halmballene ligger der fortsatt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2012 kl 16:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN:-Bymiljøetaten registrerer at arrangørene ikke har søkt kommunen om tillatelse til dette arrangementet. De har heller ikke ryddet opp etter seg. Det koster Bymiljøetaten både tid og penger til å rydde opp etter andre. Penger og tid som kunne vært brukt på andre oppgaver.

Bymiljøetaten kommer til å ta et oppgjør i ettertid med arrangørene. Opprydningen begynte i går og forsetter i dag, sier kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Anne Grete Nyrud, og legger til at Bymiljøetaten bruker over 200 millioner kroner til opprydding i skogen, på badestrenger og i parker - hvert eneste år.

Beklager

Arrangør av "long Board"-konkurransen fra ifjor høst, Norges Downhill Skateboard Forbund, beklager at de ikke har ryddet opp halmballene.

- Arrangementet gikk med underskudd, og det har dessverre ikke vært penger til å få ryddet opp disse i etterkant. Det beklager vi selvsagt. Men det har hele tiden vært meningen at vi skulle gjøre det når det ble penger til det, sier Ali Nas, styremedlem i forbundet.

I strid med støynivået

Forbundet mener de har fått tillatelse til arrangementet.

Bydelen bekrefter å ha mottatt en søknad, men at den svarte at den planlagte høyttalerbruken var i strid med støynivået. Arrangøren har heller ingen tillatelse å vise avisen.

Bymiljøetaten opplyser uansett at det er etaten som eventuelt gir "hovedtillatelse" til slike arrangement - og særlig da dette ligger innenfor Markagrensen, og som er en del av Bymiljøetatens forvaltningsområde. Bydelen gir evt. tillatelse knyttet opp mot støynivå.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse