Lørdag er det igjen slutt på moroa!

Doodle Børre i farta, men snart i bånd. FOTO: PRIVAT

For nå skjer det mye i naturen fremover.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2017 kl 12:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Det livnar i lundar - nye dyreliv kommer til. Det betyr også at hunder skal være i bånd. Fra og med lørdag 1. april er det igjen båndtvang.

Gjelder for Oslo kommune: «I tiden fra og med 1. april til og med 20. august skal en hund bli holdt i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt».

I Marka og i byen

I Oslo gjelder bestemmelsen både i Marka og i byen - også i parker, friområder og på øyene i fjorden, og skal sikre at dyrelivet ikke blir forstyrret av hunder i denne perioden.

Ekstraordinær båndtvang

Kommunen kan også innføre ekstraordinær båndtvang

Bymiljøetaten i Oslo kommune skriver følgende: «Utenom ordinær båndtvangsperiode (1. april-20. august) kan kommunen innføre båndtvang for en begrenset periode under ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte vilt som vil kunne bli jaget/skadet av løse hunder.»

Områder hvor hunder kan være løse

Men på vei opp mot Grefsenkollen, på venstre side før Trollvann, i svingen, er ett av områdene kommunen har avsatt til frilek og moro i Oslo - for løse hunder året rundt.

Her kan du lese mer kommunens nettsider om båndtvang og områder hvor man kan slippe hunden i båndtvangstiden.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse