Løse hunder hele året

Båndtvangen er nå over, men det finnes steder hvor hundene kan være løse – året rundt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsen: Første april til tjueførste august er mange hundeeieres skrekk. Da er det nemlig båndtvang, og hunden får ikke løpe løs. Men i juni i år innførte Oslo kommune ti områder hvor hundene kan være løse – året rundt. I følge kommunen kan hundene på disse områdene "…løpe løs for trening, lufting og dressur".

Men hvor?

For Nordre Aker er det "nederst i Grefsenkollveien" som gjelder – men hvor er området egentlig?

- På nettsiden ble området beskrevet som "nederst i Grefsenkollveien". Det er feil og er nå rettet opp. Nordre Akers friområde for hunder er på plassen til venstre i siste svingen før man kjører opp til Trollvann. Det vil også bli satt opp skilt på stedet, forteller informasjonssjef i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

Hvis du fortsatt leter kan vi fortelle at det også står et blått, stort grusdepot på stedet, utenfor en bom.

Ikke gjerde

Friluftsetatens nye friområde for hunder går helt inntil Grefsenkollveien, men noen inngjerding av lufteområdet er ikke tema – ikke for de andre hundeområdene i Oslo heller.

- Friområdene vil ikke bli gjerdet inn. Likevel, vi prøver ut de forskjellige stedene og ser hvordan de fungerer. Og publikum må gjerne komme med innspill til etaten med andre områder som eventuelt kan være bedre egnet for friområder for hunder, sier Aakervik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse