Linje 3 delvis stengt: Løv setter t-banen ut av spill

Det går foreløpig buss for bane for Linje 3 fra Stortinget til Sognsvann. Illustrasjonsfoto: Fredrik Eckhoff

For mye løv i skinnene gjør det vanskelig å bremse for T-banesjåførene. Det er grunnen til at Sognsvannsbanen har vært mye stengt de siste dagene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2008 kl 13:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: Sognsvannsbanen har flere ganger vært stengt på deler av linjen de siste dagene. Årsaken er at skinnegangene er glatte på grunn av løvfall fra trærne.

Klarer ikke å stoppe

– Hver natt er vi ute og spyler og blåser skinnene rene. Så kjører vi prøvepumper, og det ser greit ut, men to timer senere er det like glatt, sier Bjørn Rydmark, Informasjonssjef i Oslo T-banedrift AS.

Han understreker at det at de har satt inn busser ikke har noe med passasjerenes sikkerhet å gjøre, men at førerne har problemer med å stoppe på stasjonene fordi det er så glatt, og at de dermed ikke nødvendigvis klarer å sette av de reisende der de skal av.

De nye T-banevognene?

Heidi Rømming (SV) tok i dag opp problemet med byrådet i Oslo.

– Løvfall har vi som kjent hvert år, og i tidligere tider var dette sjelden noe som førte til full stans. Har problemet noe med innretningen på de nye T-banevognene å gjøre, og hvilke tiltak settes i så fall i verk for å få banen på skinner igjen? skriver hun i et spørsmål til byrådet.

Rydmark forklarer at problemet er ekstra stort på Sognsvannsbanen, mens det på Linje 1 til Frognerseteren stort sett har gått bra.

Heidi Rømming lurer på om også dette kan ha en sammenheng med de nye MX-vognene, som ikke er satt inn på linje 1.

– Dette har ikke noe med saken å gjøre, alle sklir, både de gamle røde og de nye hvite, sier Rydmark.

Mild høst

Han forklarer at årsaken til at det har vært så ille i år, er fordi denne høsten har vært så mild.

– Nedfallsperioden har vart litt lenger enn vanlig fordi denne høsten har vært så mild og fin. Normalt er denne perioden kort og intens, sier han.

Problemer med bussene

Fredag fikk Nordre Aker Budstikke mail fra en frustrert passasjer, som hadde problemer med å finne busstoppene, i tillegg til at bussene ikke kom. Rydmark bedyrer at dette ikke skal være vanskelig.

– Vi har to informasjonsmedarbeidere på hver stasjon, som blant annet vil fortelle kundene hvor bussen står med en gang de kommer av toget. Informasjonsmedarbeiderne står på stasjonene hele dagen, og kan svare på spørsmål, sier han.

Bedre mot helgen

Hvor lenge dette kommer til å vare, kommer litt an på meteorologiske forhold. Bjørn Rydmark har selv vært oppe og sett på tilstanden langs skinnene mandag morgen. Det var fortsatt løv i deler av skinnegangen, og han tror de vil fortsette med buss for bane i et par dager til.

– Men jeg regner med at vi har bedre kontroll mot helgen, sier Rydmark, og legger til:

– Dette er ikke en løsning vi ønsker, men av hensyn til kundene fant vi ut at det var best å sette inn busser.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse