Luftig nissesvev

Luftig nissesvev

Det ble riktig så luftig for nissen, da kranen strammet repene, og nissen satte utfor kanten av taket på kjøpesenteret. Alle foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er ikke hver dag 150 kilo nisse både får sveve i løse lufta og «ligge på rødt lys» i Storo-krysset. Men det måtte til da Storo-nissen ble Kjelsås-nisse.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

Nissen fikk noen lange blikk fra medtrafikanter.

Se bildet større

Transportør Jack Boman hadde en stri tørn, men fikk levert Nissefar trygt hos Rune's.

STORO/KJELSÅS: Etter 15 år på sentertaket, var det takk og farvel for den fem meter høye Storo-nissen, laget av glassfiber.

Vemodig

– Det er vemodig, innrømmer senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, som tidligere i høst gikk ut og annonserte at hun ville gi bort nissen helt gratis, i forbindelse med at senteret bygges om.

Rune Vedal, innehaver av «Rune's minivarehus» på Kjelsås, tente umiddelbart på ideen om å gi nissefar et nytt hjem litt lenger oppe i åsen. Han ville i utgangspunktet plassere nissen på taket, men har landet på å ha den på hjørnet mot Kjelsåsveien, heist opp i en sakselift. Og selvfølgelig skal det monteres lys inne i nissen.

– Den kommer nok til å bli gjenstand for ekskursjoner for skoler og barnehager i området, sier Rune, om nissen som skal monteres opp skikkelig nærmere jul.

Kjelsåsnisse

«Nissemor» Unni Merethe tror Storo-nissen nå har fått et godt, nytt hjem, og at han blir minst like populær på Kjelsås. Men hun gir ikke helt slipp på nissen:

– Jeg kommer til å ta en tur innom i løpet av jula og se til at han har det bra, smiler hun.

Anita Førland Farstad, er Kjelsås-patriot, og strålende fornøyd med at nissen blir i bydelen.

– Det er klart vi har et forhold til Storo-nissen! Nå er det kjempeflott at den kommer hit. Dette blir det ordentlig julestemning av, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse