Luftig nissesvev

Det ble riktig så luftig for nissen, da kranen strammet repene, og nissen satte utfor kanten av taket på kjøpesenteret. Alle foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er ikke hver dag 150 kilo nisse både får sveve i løse lufta og «ligge på rødt lys» i Storo-krysset. Men det måtte til da Storo-nissen ble Kjelsås-nisse.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nissen fikk noen lange blikk fra medtrafikanter.

Se bildet større

Transportør Jack Boman hadde en stri tørn, men fikk levert Nissefar trygt hos Rune's.

STORO/KJELSÅS: Etter 15 år på sentertaket, var det takk og farvel for den fem meter høye Storo-nissen, laget av glassfiber.

Vemodig

– Det er vemodig, innrømmer senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, som tidligere i høst gikk ut og annonserte at hun ville gi bort nissen helt gratis, i forbindelse med at senteret bygges om.

Rune Vedal, innehaver av «Rune's minivarehus» på Kjelsås, tente umiddelbart på ideen om å gi nissefar et nytt hjem litt lenger oppe i åsen. Han ville i utgangspunktet plassere nissen på taket, men har landet på å ha den på hjørnet mot Kjelsåsveien, heist opp i en sakselift. Og selvfølgelig skal det monteres lys inne i nissen.

– Den kommer nok til å bli gjenstand for ekskursjoner for skoler og barnehager i området, sier Rune, om nissen som skal monteres opp skikkelig nærmere jul.

Kjelsåsnisse

«Nissemor» Unni Merethe tror Storo-nissen nå har fått et godt, nytt hjem, og at han blir minst like populær på Kjelsås. Men hun gir ikke helt slipp på nissen:

– Jeg kommer til å ta en tur innom i løpet av jula og se til at han har det bra, smiler hun.

Anita Førland Farstad, er Kjelsås-patriot, og strålende fornøyd med at nissen blir i bydelen.

– Det er klart vi har et forhold til Storo-nissen! Nå er det kjempeflott at den kommer hit. Dette blir det ordentlig julestemning av, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse