– Lyn og Enga er fjøslag

Erling Fossen.

Mens Frigg er digg. Dette var et av Erling Fossens svar i nettmøte på Lokalavisenfrogner.no. Skriv inn ditt svar til Fossen her!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2008 kl 12:41

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SPORVEISGATA: Erling Fossen er i møkk lei hetsen oslofolk får fra resten av Norge, og mener oslopissinga har flere hundre år gamle røtter, men at bygdefolk må forstå at det blir folk av de som vokser opp og lever i byen også. Han er også lei av at østkanten gnåler om vestkanten.

– Oslo er en by. Hvor du bor i Oslo er egentlig et fett.

Når det gjelder historie bør bydelspatrioten ha god greie på Oslos fortid. Han er nemlig, i tillegg til politiker, styreformann i Frigg, forfatter og skribent, og selvfølgelig ivrig forkjemper for asfalt og storbyliv, quismaster for Osloquisen i Gamle Raadhus.

LES SVARENE FRA NETTMØTET HER

En Lynsupporter syntes urbanisten har valgt feil lag og at Frigg er en forhistorisk klubb. Da ble det fyr på bålet til Fossen.

– Frigg er vårt eneste bylag. Klubben ble stifta i Hermann Fossgate på St. hanshaugen, av gutter som gikk på Møllergata skole. Både Lyn og Enga er fjøslag i forhold til Frigg. 90 prosent av spillerne våre bor i bygård. Tilsvarende tall har ingen andre klubber, bortsett fra Grüner, men det er mer en fritidsklubb enn fotballklubb. Lyn er gjennomkorrupt, og har ingen kontinuitetsbærere, ingen eget land, bortsett fra rundt Ullevaal og Tåsen. Det er nettopp fordi jeg er urbanist at valget av fotballklubb er så enkelt. Frigg er digg!

Et annet gjennomgående spørsmål var Fossens syn på Bislett stadion.

– Jeg synes den er kanonlekker. Trikset med å grave den ned mange meter, og varierende høyde har skapt et stedstilpasset stadion som funker på alle måter. Da jeg flytta inn for litt over et år siden, var det Royal League mellom Enga og AIK. Klassisk bykamp mellom Oslo og Stockholm. Da flomlysene kom på trodde jeg at Bislett Stadion var selve Soria Moria slott. Jeg løper der både om vinteren, underjordisk bane, og sommeren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse