Lys fremtid for BI-studenter

Studentene ved BI kan se lyst på jobbfremtiden.

Studentene ved Handelshøyskolen BI trenger ikke å frykte jobbfremtiden. Over halvparten har sikret seg jobb allerede før de er ferdige med utdanningen. Snittlønnen er på nesten 400 000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2008 kl 10:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Ferske tall fra Handelshøyskolen BIs årlige arbeidsmarkedsundersøkelse viser at 95 prosent av alle bachelorstudentene har jobb etter avsluttet studium. Over halvparten har jobb før de er ferdige. 58 prosent av studentene har til og med kunnet velge mellom flere jobbtilbud.

Stigende lønn

Den gjennomsnittlige årslønnen for bachelorstudentene ligger nærmere 30.000 over fjoråret og beløper seg en årslønn på 330.000 kroner. Inkluderer man overtid og tilleggsytelser som bonus og andre frynsegoder, er snittlønnen i overkant av 380.000.

- Tallene fortsetter å stige, og det er i tråd med arbeidsmarkedssituasjonen i Norge generelt. Det er svært tilfredsstillende at så mange som 95 prosent av alle studentene har jobb etter endt studium, sier Adriana Jansen som leder Karriereservice ved Handelshøyskolen BI.

Lønnen ikke så viktig

Tallene fra undersøkelsen forteller i tillegg hva studentene rangerer som viktigst ved valg av jobb. Her kommer blant annet temaer som interessante arbeidsoppgaver, sosialt arbeidsmiljø, relevant jobbinnhold og mulighet for personlig utvikling, høyest. Lønnen er ikke like viktig.

- Arbeidsmarkedet er stramt, og det er kamp om de gode hodene. Studentene vet i utgangspunktet at lønnsnivået er akseptabelt. Undersøkelsen bekrefter at andre kvaliteter og verdier rangerer høyere. Vi har sett denne utviklingen de senere årene, uavhengig av studieretning og nivå, sier Adriana Jansen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse