Lyse utsikter i Nydalen

Åse Kleveland og Odd Einar Dørum ser en kulturell fremtid for Nydalen. Foto: Anders Jørstad

Folkedans ved Akerselva er noe av det Åse Kleveland og Odd Einar Dørum ser for seg som kulturinnsprøytning for Nydalen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: Det var under 20-årsmarkeringen av Avantors arbeid i Nydalen, at de tidligere statsrådene sammen med aktører fra næringslivet i Nydalen, diskuterte veien videre.

En samlet forsamling mente at et rikt kulturliv som samler folket bør være viktig del av fremtiden, og med sin lange bakgrunn fra kulturlivet, vet kanskje Åse Kleveland hvor skoen trykker.

– Folkedans ved elven

– Det holder ikke å bare anlegge en grønn plen, sette opp benker eller skulpturer. Man må skape kulturtilbud som samler folket i nærmiljøet. Og da tenker jeg ikke på store innleide scener for et musikkarrangement én dag i året, men arrangementer som foregår på daglig eller ukentlig basis. Folkedans ved elven kan være ett av det, mener den tidligere kulturministeren og nå leder for Rikskonsertene.

Hun mener videre at private aktører bør gå sammen med de offentlige for å skape et kulturliv.

– De ulike etatene i bydelen sitter inne med mye kunnskap om de kunstneriske ressursene som finnes, men det er ofte det økonomiske det strander på. Derfor bør det private næringsliv gå i dialog med kommunen og yte økonomisk støtte, mener hun.

– Gå sammen

I det stortingspolitiker Odd Einar Dørum (V) har sittet i statsrådsstolene for både juss og samferdsel, mener han at samarbeid med ulike instanser kan være vanskelig – men fullt mulig.

– Med den store fragmenteringen staten har blitt, er det ikke alltid så lett å vite hvem som er hvem og hvor makten egentlig ligger. Men se bare på hva som har skjedd i Bjørvika. Hadde det bare vært én enkelt aktør som sto for oppgaven, hadde huset vært et kjedelig, firkantet bygg med stor bilvei som nærmeste nabo. Men etter at en rekke ulike aktører gikk sammen, har området nå blitt en unik kulturperle for hele folket, mener Dørum.

Når både BIs samfunnshus, TV-studio, Riksteateret og Rikskonsertene allerede holder til i Nydalen – og hvor TVNorge med flere snart er på plass – er det bare å begynne å snakke sammen, mener Dørum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse