ANNONSE
Annonse

TEST: Sony Ericsson J105 Naite

Lytter til miljøet

KLIMA: Green Heart-konseptet.

Til Naite har Sony Ericsson droppet bruksanvisningen for å bidra til å senke verdens papirforbruk. Men et papirhefte som forteller om miljøfortreffeligheten fikk de plass til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2009 kl 12:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AMOBIL.NO: Som et grønnere alternativ for mobilbrukere, har Sony Ericsson laget Naite, en forholdsvis billig mobiltelefon.

Den er laget i resirkulert plast, og laderen har lavt energiforbruk. I tillegg får du ikke med noen bruksanvisning i pakken, siden målet er å senke verdens papirforbruk.

I esken finner vi imidlertid et papirhefte om service og support (kun på tysk, italiensk og spansk), et papirhefte som omhandler Green Heart-konseptet (på de tre samme språkene), samt et papirhefte om SAR-verdi (på engelsk)

Pakken med Naite er med andre ord langt fra papirfri. Den eneste forskjellen fra tidligere er at esken er stappet med papirer om miljøvennlighet og support i stedet for bruksanvisningen.

Tanken til Sony Ericsson er likevel ålreit, og man kan bare håpe på at selskapet videreutvikler konseptet slik at vi etter hvert faktisk ser en forskjell på mengden papir som følger med.

Les også: Her er Sony Ericssons fremtidsvisjoner

Facebook hele tiden

Naite har enkle og gode menyer, som de aller fleste mobilbrukere forstår raskt.

Er du avhengig av Facebook, kan du få oppdateringer på hva venner og bekjente gjør rett i telefonens hvilemodus. Naite har nemlig et eget Facebook-program som du kan ha kjørende i bakgrunnen hele tiden.

Naite har 100 MB internminne, som rekker til rundt 20 sanger eller en hel haug med bilder. Vil du ha mer plass, kan du kjøpe deg et ekstra minnekort.

Til surfing i mobilnettet har Naite både super-3G, 3G og Edge. Telefonen har i tillegg støtte for fire GSM-frekvenser, slik at du kan ringe hjem fra de aller fleste steder i verden.

Vil du ha underholdning, har telefonen både musikkspiller og FM-radio, og i tillegg flere spill. Naite har ikke utgang for 3,5 millimeters lydplugg.

Derfor må du enten nøye deg med håndfrisettet som følger med, kjøpe en overgang eller koble til et trådløst hodesett via Bluetooth.

Les også test av Sony Ericsson T715: Snasen og rimelig lettvekter

Ikke mye til kamera

Kameraet til Naite er dessverre ikke så mye å skryte av. Problemet er dårlig optikk, noe som fører til uskarpe og kornete bilder. Til og med under gode lysforhold utendørs, har kameraet en tendens til å gjøre bildene enten mørkere enn virkeligheten, eller med for sterke kontraster.

Alt i alt er vi likevel fornøyde med Naite. Den er god på SMS og har oversiktlige menyer. Den lille Facebook-funksjonen gjør i tillegg at telefonen har noe ikke alle andre Sony Ericsson-telefoner har.

Batteritiden er god, og telefonen har støtte for alle teknologiene i mobilnettet. Vil du høre på musikk, kan du velge mellom din egen musikk og FM-radioen. Utgang for vanlig hodesett finnes imidlertid ikke.

Bortsett fra kameraet, er Naite en god underholder på flere måter. Telefonen kommer med både spill og ekstraprogrammer som er både nyttige og underholdende.

Alt i alt er Neite en god telefon for de som vil ha nettopp det. Du får telefonen til en rimelig penge, og den har ikke for mange overflødige funksjoner.

Les også test av Sony Ericsson F100i Jalou: Dyr og dårlig plastikkmobil

Alternativer

Som alltid finnes det alternativer. Er du villig til å droppe tastene, får du LGs KP500 for en tusenlapp.

Er tastene viktige for deg, har Samsung en god telefon for 1500 kroner. Denne heter Innov8, og har i tillegg godt kamera.

Sony Ericsson har også et godt alternativ, nemlig musikktelefonen W595. Denne er liten og lett, og koster rundt 1600 kroner.

Les hele testen av Sony Ericsson J105 Naite på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse