Må ake i hundebæsj

Hanne, Astrid, Elise, Sven Kristoffer, Jonathan, Tobias og Sara liker ikke å ha hundebæsj i barnehagen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Barna må ake i hundebæsj på Langsetløkka. – Dere må plukke opp, sier Elise (5) til hundeeierne.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Langsetløkka er uteområdet for friluftsavdelingen til Gulldalen barnehage. Mange andre barnehager i området, samt Kjelsås skole og Kjelsås IL, bruker løkka hver eneste uke.

– Alle som er her med barn opplever hundebæsj som et stort problem. Veldig mange hundeeiere lar hundebæsjen ligge igjen, sier Kari Marveux i Gulldalen barnehage oppgitt.

– Veldig dumt!

Nesten alle Gulldalen-barna har opplevd å tråkke i en av de brune, illeluktende kladdene.

– Det lukter æsj! sier Elise (5) og rynker på nesen.

– Da vi var på ski der oppe, var det en hund som hadde bæsjet i sporet, og noen kjørte i det. Da måtte vi vaske skiene, forteller hun.

– Det er veldig dumt å tråkke i hundebæsj, bekrefter Viktor (4) bestemt.

Selv i akebakken hender det at det ligger igjen noe. Flere ganger har barna akt i hundebæsj.

– Da er det vanskelig å fjerne lukten fra klærne. Og ikke lukter det godt når vi kommer inn i barnehagen igjen, sier Kari.

Noen plukker opp hundenes etterlatenskaper, men orker ikke ta med posen til en søppelkasse.

– Det hang en bæsjepose i et tre. Og hva om det hadde kommet et ekorn og trodd at det var nøtter eller mat oppi? sier Rikke (5) og grøsser ved tanken.

– De barna som har hund selv vet hva som er i de sorte posene, mens de som ikke er vant med hunder vet det kanskje ikke og tror det er noe de kan leke med, sier Kari.

Hundeeiere og "de andre"

I håp om å redusere hundebæsjen i friområdet, har barnehagen og Kjelsås IL hengt opp en plakat som oppfordrer hundeeierne til å bruke pose.

– Jeg tror også det hadde bedret forholdet mellom hundeeierne og "oss andre" dersom hundeeierne var flinkere til å bruke pose, for vi ønsker jo ikke å være uvenner, sier Kari, og understreker at ikke alle hundeeiere er like "hensynsløse".

Kommunikasjonssjef Erik Bull-Valen i Friluftsetaten forteller at "gjenglemt" hundebæsj er et problem over hele byen.

– Det er eiernes ansvar å plukke opp hundemøkk. Spesielt viktig er det der barn leker. Det er viktig at hundeeierne er bevisste på at hundemøkk er en plage for andre, sier Bull-Valen.

Han forstår barnehagen og Kjelsås ILs initiativ med å henge opp en plakat, men erfaringsmessig er det mange hundeeiere som ikke bryr seg om den slags.

– Derfor kan vi bare gjenta oppfordringen, sier han.

Og barna på Langsetløkka har følgende oppfordring til hundeeierne:

– Dere må plukke opp alt. Og ta alltid med mer enn en pose!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse