Må avvise elever

Mange skoler i Oslo og Akershus har måttet avvise elever. 63 familier har klaget til Fylkesmannen fordi de ikke fikk den skoleplassen til barnet som de ønsket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2006 kl 10:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Disen: - Det er for mange barn som bor innenfor skoleområdet, og vi har stort sett ikke plass til elever som bor utenfor det veiledende inntaksområdet, sier rektor Grete Kvalheim ved Disen skole til NRK.

Plasshensyn går foran prinsippet om fritt skolevalg, og mange skoler i Oslo og Akershus har måttet avvise elever. 63 familier har klaget til Fylkesmannen fordi de ikke fikk den skoleplassen til barnet som de ønsket. Alle familiene fikk avslag.

- Fritt skolevalg gjelder dersom det er plass på skolen, men i motsatt fall får elevene avslag, sier Kvalheim, som legger til at det i praksis er sjelden familier får innfridd skolevalg ved Disen skole.

Utdanningsdirektør Bjørg Ølstad hos Fylkesmannen bekrefter overfor NRK at plassmangelen går på bekostning av fritt skolevalg.

- Det er fordi det faktisk er fullt. Mange har kanskje trodd at fritt skolevalg er friere enn det faktisk er, med tanke på den kapasiteten skolene faktisk har.

Hun mener politikerne bør moderere seg når de snakker om fritt skolevalg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse