Må betale for andres ødeleggelse

Kjell Eldor og Rune Andresen i Myrerdraget synes det er urettferdig at de nok en gang må betale for veien, og er skuffet over at Kjelsås vel ikke har gjort mer for dem. Foto: Karl Andreas Kjesltrup

Etter 24 års veistrid må beboerne i Myrerdraget bla opp over 340.000 kroner av egen lomme og betale for veien sin for andre gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: For nå som en ny vinter nærmer seg tør de snart ikke lenger å la skolebarn, eldre og barnevogner ferdes i dumper, dype vanndammer og på is. Myrerdraget er skolevei, inngang til Myra, et lite skogholt ved Kjelsås skole med idrettsplass, og en del bruker veien også som atkomst til Folkets Hus på Kjelsås.

Beboerne ser ingen annen mulighet enn å akseptere tilbudet fra entreprenørselskapet ISS om totalrehabilitering av veien, med prislapp på rundt 34.000 for hver av tomteeiere.

— Vi blir jo sittende med ansvaret om noe skulle skje, sier Kjell Eldor i nummer 6d.

Gravde uten varselDet hele startet da Myrerdraget, en privat avkjørsel (regnet som en "velvei") fra Midtoddveien inn til snuplassen ved Myra, ble gravd opp uten forvarsel i 1985. Dengang Oslo Lysverker skulle legge kabler fra trafostasjonen i Myrerveien og til Teknisk Museum. Men tilbakeføringsarbeidet ble ikke gjort grundig nok, og etter kort tid sprakk asfalten. Dreneringsrør ble feilmontert, og et av husene fikk på slutten av 1980-tallet store vannlekkasjer i kjelleren som følge av oversvømmelse i veien.

Skuffet over velet

Mange brev har gått fra beboerne, men selskapet som på de 24 årene har hett Oslo Lysverker, Viken Energi, Oslo Energi og nå sist Hafslund Nett, har vendt det døve øret til. Til tross for tydelige mangler på den jobben som ble gjort på slutten av 1980-tallet, har selskapet hele tiden hevdet at ansvaret ikke var deres.

Beboerne som på tidspunktet var medlemmer av Kjelsås vel, noe de hadde blitt allerede på 60-tallet under påskudd av at velet skulle hjelpe dem med vedlikehold og brøyting av veien, følte det naturlig å la velet fronte saken på deres vegne.

— Velet har bidratt noe, men det har vært først etter gjentatt påtrykk fra oss, sier Eldor.

I 2005 ba velet en advokat se på saken, som konkluderte med at beboernes krav mot Hafslund Nett var foreldet. To år senere fraskrev Hafslund seg ethvert ansvar i et brev til velet.

— Dette er en umulig kamp for mannen i gata å kjempe mot et selskap som Hafslund. Samtidig er vi er veldig skuffet over hvordan Kjelsås vel har håndtert denne saken, og hvor lite hjelp vi har fått, sier Rune Andresen i nummer 2.

Dobbeltbetaling

— Nå må vi betale hundretusener for skader utført av andre. Det var beboerne her som betalte for den veien som ble gravd opp i 1985. På den måten må vi betale for samme vei to ganger. Veien var helt fin før Oslo Lysverker gravde den opp for å legge kabler, sier Andresen.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Kjelsås vel, som vil se nærmere på saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon