Må bygges om for millioner før de nye trikkene kommer

Vognhallen på Grefsen, og administrasjonsbygget, skal gjennom ombygginger for 200 millioner kroner før de nye trikkene ankommer i 2020. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nye Oslo-trikker krever ombygging av hovedverkstedet på Grefsen og basen på Holtet. Arbeidene forventes å være i gang fra mars 2018.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Kontraktene for basene på Grefsen og Holtet legges snart ut, og har en verdi på cirka 600 millioner kroner. Det skriver Bygg.no.

87 nye trikker

De 87 nye trikkene Oslo skal kjøpe, skal etter planen bli levert i perioden 2020-2024. Selv om leverandør ennå ikke er bestemt, tar Sporveien høyde for at trikkene kan være opptil 36 meter lange. De eldste av dagens trikker, SL-79, er 22 meter lange, mens SL-95-trikkene er 33 meter lange.

Total trikkelengde i Oslo vil dermed øke fra 2000 meter i dag, til fremtidige 3000 meter. Det planlegges for at 43 nye trikker skal ha tilholdssted på Holtet, mens 44 trikker skal til Grefsen.

På Holtet skal det gjøres store endringer på og i bygninger, på skinneanlegget og holdeplassen. På hovedverkstedet på Grefsen skal det også gjøres omfattende arbeider, men disse vil foregå inni vognhallen.

LES OGSÅ: Vognhallen på Grefsen sto ferdig i 1956. Da var den en «aldeles uhørt moderne sporvognshall!»

Oppgraderer hallen

Trikkene som skal kjøpes inn, vil ankomme suksessivt cirka hver 14. dag frem til 2024, og trikkeleverandøren som blir valgt skal få en mottakshall inne i hallen. Der skal trikkene settes sammen, testes og sertifiseres før de blir godkjent til trafikk, skriver Bygg.no.

Verkstedhallen skal oppgraderes med ny nødvendig teknologi og fasiliteter, mens vaskehallen skal renoveres med ny vaskemaskin. En simulator skal plasseres i administrasjonsbygget, der tredje og fjerde etasje må bygges om.

– Kontraktene for Grefsen går ut i januar 2018, og kontraheres frem mot april 2018. Også her vil det bli en generalentreprise, med en verdi på cirka 200 millioner kroner, sier prosjektsjef i Sporveien, Arnt Jørstad, til Bygg.no.

Les mer hos Bygg.no.

LES OGSÅ: I forbindelse med de nye trikkene skal alle trikkeskinnene skiftes ut. I Grefsenveien starter arbeidet til våren. Det vil i perioder bli problematisk å ferdes i Grefsenveien, særlig for bilister

LES OGSÅ: De gamle trikkene blir «nye» på Grefsen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse