– Må følge reglene

Nestleder i byutviklingskomitéen, Tone Tellevik Dahl (Ap), mener stasjonsbyen må forholde seg til nye leilighetsfordelings-regler.

– Byrådets argumentasjon om at stasjonsbyen ikke må forholde seg til nye regler om leilighetsfordeling, holder ikke mål, sier byutviklingskomitéens Tone Tellevik Dahl (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2008 kl 08:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Grefsen: For et par uker siden avga byråd for byutvikling innstilling i «nye» Grefsen Stasjonsby. Og byrådsavdelingen mener at stasjonsbyen ikke trenger å forholde seg til nye regler om leilighetsfordeling i byggeprosjekter. Saken forventes å komme opp i byutviklingskomitéen i februar.

Må følge reglene

– Byrådets argumentasjon om å holde på tidligere leilighetsfordeling holder ikke mål. Bydelen (Sagene) og flere partier i bystyret har lenge ønsket større leiligheter i indre by. Bystyret har fattet vedtak om nye regler ved leilighetsfordeling, og det må også stasjonsbyen følge, sier nestleder i byutviklingskomitéen Tone Tellevik Dahl på vegne av Ap.

– Ap kommer til å fremme forslag om at ny leilighetsfordeling følges i stasjonsby-prosjektet, sier Dahl.

Ubestemt Venstre

Venstre har foreløpig ikke tatt stilling til hvorvidt de mener stasjonsbyen bør forholde seg til «ny» leilighetsfordeling, eller ikke. Men Høyre og Frp støtter byrådets innstilling.

Til sammenligning vedtok bystyret i november i fjor reguleringsplan for et mindre prosjekt - 500 leiligheter i Sandakerveien 102 (også Sagene bydel). Leilighetsfordelingen i denne planen fikk flertall for å rettes i tråd med de nye målereglene, også etter forslag fra Venstre.

Endret

Siden returen fra Oslo bystyre høsten 2006, er blant annet de høyeste stasjonsby-blokkene redusert fra 14 etasjer til 11 + 1 tilbaketrukket etasje. Trafikkreguleringen i forbindelse med Hans Nielsens Hauges gate skal behandles i egen plan, og økt støy over 1 desibel som følge av stasjonsbyen, er utbygger ansvarlig for å utbedre.

Utbyggingsprosjektet for 900 leiligheter, ligger i Sagene bydel, men helt på grensen til Nordre Aker, mellom Storo og Sinsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse