Må kanskje stenge telefonlinjer

Det kan bli vanskelig å nå Lirkens SOS i påsken. (Illustrasjonsfoto)

Kirkens SOS mangler en rekke medarbeidere i Oslo, samtidig som behovet for telefontjenesten er større i påsken enn ellers.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2008 kl 13:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Nå må de kanskje stenge flere av telefonlinjene, melder Vårt Land.

Får svareren

– Vi mangler i alle fall 20-30 personer. Det betyr at mange vil bli møtt av en telefonsvarer når de ringer til oss, sier Per Morten Clausen, nestleder i Kirkens SOS i Oslo, til avisen.

– De ideelle organisasjonene kjemper om de samme menneskene, sier Per Morten Clausen i Kirkens SOS i Oslo.

Han innrømmer at konkurransen om de gode medarbeiderne er større enn før, men presiserer at han er glad for det frivillige arbeidet som blir gjort av ulike organisasjoner.

– Det er kommet mange nye og gode organisasjoner, samtidig som kontinuiteten til de frivillige er dårligere. Vi opplever at folk prøver seg i ulike frivillige tjenester, og kun blir en liten periode hos oss. Det å jobbe frivillig har også et karrieremessig aspekt, og mange ønsker seg en så bred erfaring som mulig, sier han.

Påsken er høysesong– Vi opplever at behovet for noen å snakke med er større i påsken enn ellers. Flere av de sosiale møtestedene er stengt under høytiden, og påsken blir en veldig stille periode som forsterker ensomheten. Dessuten opplever mange at familieidyllen slår sprekker når de samles i ferien. Det man så gjerne skulle ønske fungerte, viser seg å ikke gjøre det. Også i ukene etter påske opplever vi økt trykk fra folk som sliter med disse tingene, sier Per Morten Clausen.

Nye arenaer

I Oslo vil de sette i gang et intensivkurs like etter påske. Dessuten vurderes nye rekrutteringskanaler.

– Det finnes mange mennesker som er flinke til å prate med folk, og som vi vil ha tak i. Taxisjåfører, frisører og bartendere er oppe i slike samtaler daglig. Vi vil bli flinkere til å rekruttere på arenaer der vi ikke har vært så synlige tidligere. Over påske skal vi ha stand på Universitetet i Oslo, dessuten annonserer vi på Gaysir, et nettsted for homofile. Vi sponset også en vektklasse i NM i bryting. Forhåpentligvis kan dette skaffe oss flere medarbeidere fra miljøer vi ikke har nådd tidligere, sier Clausen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse