Må purre departementet

Leder av Maridalens Venner, Tor Øystein Olsen, forteller at vennene nå purrer departementet – ved politisk ledelse. Utlån

I november sendte Maridalens Venner brev til Miljøverndepartementet med spørsmål om den nye marka- loven. – På tide å få svar, mener leder Tor Øystein Olsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2008 kl 08:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: I forrige uke skrev Nordre Aker Budstikke (NAB) om Maridalens Venner, som ikke er fornøyd med Miljøverndepartementets forskjellige svar til både Maridalen Vel og til NAB om hvilken betydning den forestående markaloven vil få for Maridalen, som per i dag er landskapsvernområde etter Naturvernloven.

Purrer

Maridalens Venner skrev selv brev til departementet og spurte om det samme – i november i fjor. Fortsatt har de ikke mottatt noe svar. Nå har vennene på nytt tilskrevet departementet, men denne gangen utenom "byråkratiet", og direkte til den politiske ledelsen – ved statssekretær Heidi Sørensen (SV).

– På nytt ber vi om at Miljøverndepartementet bekrefter at de områder i Marka som er vernet etter Naturvernloven, blir unntatt fra Markaloven. For Maridalen landskapsvernområde spør vi spesielt om det kun er verneforskriftene og den vedtatte forvaltningsplanen som fortsatt skal gjelde, og om Markaloven ikke skal gjøres gjeldende for dette verneområdet, forteller leder for vennene, Tor Øystein Olsen.

Refererer Fylkesmannen

– I tillegg gjør vi departementet oppmerksom på Fylkesmannens tidligere uttalelse – (Sitat fra referat fra møte i den rådgivende gruppa for forvaltning av Maridalen landskapsvernområde 19. november 2007, punkt 4): "Maridalens Venner har sendt et brev til MD der de har bedt om å få klargjort markalovens betydning for landskapsvernområdet. Slik de har forstått det vil verneforskriften og ikke markaloven gjelde for Maridalen. Dette er også Fylkesmannens oppfatning av saken."

– Nå får vi håpe at vi om ikke lenge kan motta et svar på våre henvendelser, sier Olsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse