Madonna blir chartermål

LØYPE!: Ski Superama består av hele 380 km med bakker.

Italienske alpelandsbyer blir stadig mer populære blant nordmenn på skicharter. I år kommer Ingemar Stenmarks favoritt på charterprogrammet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2008 kl 16:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SKI: WC-bakken Canalone Miramonti er blant verdenscupens bratteste og mest krevende.

Se bildet større

HER KOMMER VINTER'N: Madonna du Campiglio blir nytt chartermål fra Norge.

Det var nettopp i Madonna di Campiglio Ingemar Stenmark tok sin første av i alt 86 World Cup-seiere. Nå kan du selv sette utfor Canalone Miramonti-bakken, hvor Stenmark vant åtte ganger. Bakken er en av verdenscupens bratteste og mest krevende.

- Vi opplever at nordmenn blir stadig mer glad i de italienske skimålene. Det skyldes nok kombinasjonen av flotte skimuligheter, god service og god mat, sier Niclas Helgesson, salgsdirektør i STS Alpereiser.

- Dessuten har italienerne et avslappet forhold til skikjøring, slik at det ofte er god plass i bakkene for skifrelste nordmenn, sier Helgesson.

Niks party-arty

Madonna di Campiglio ligger på 1524 meter, og har heiser helt opp til 3000 meter over havet. Skiområdet Super Skirama kan by på hele 380 kilometer med bakker, der den lengste er 4,5 kilometer land.

Skisystemet starter midt i sentrum og består blant annet av områdene Monte Spinale, Passo Groste og Cinque Laghi.

- Transfertiden fra flyplassen i Innsbruck til Madonna er på tre timer. Du finner ikke ompa-ompa afterski her, men stedet er yppelig for barnefamilier og folk som vil kombinere skikjøring med shopping og gode matopplevelser, sier Helgesson.

STS Alpereiser, som også eier Sportsreiser, fraktet 42.000 skiturister til Alpene forrige sessong - rundt 6000 fra Norge.

Selv om det nå er billig å fly til alpe-nære steder som München, Chambery, Salzburg og Milano, så økte STS Alpereiser omsetningen forrige sesong.

Her kan du finne ut mer om Madonna di Campiglio

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse