Test: HTC Magic: Magisk Google-mobil

3,2 tommer stor skjerm.

Noe av det beste med Magic er Android Market: Programvarebutikken hvor du kan laste ned ekstra programvare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2009 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ryddig og god meny.

Se bildet større

Android Market er noe av det beste med mobilen.

Se bildet større

Veldig bra musikkspiller.

Se bildet større

HTC Magic - ganske magisk faktisk.

Se bildet større

ANDROID: Vi har testet den aller første Android-telefonen til salgs i Norge.

AMOBIL.NO: HTC Magic er den første mobiltelefonen med operativsystemet Android som selges i Norge. Og etter noen ukers bruk kan vi fastslå at Magic et forfriskende innslag i det norske mobilmarkedet.

Les også: Ny Android-mobil fra HTC

Hvit pianolakk

Telefonen er rett og slett helt nydelig å hvile øynene på. Avrundede kanter, en stor skjerm og diskrete knapper gjør at Magic er en telefon du definitivt kommer til å vise til venner og bekjente.

Dekslene er av kritthvit pianolakk, noe som gjør at fingermerker ikke synes på telefonen i det hele tatt.

I tillegg til volumtaster på venstre side, finner du seks menytaster på Magic. Det sitter også en styrekule i midten under skjermen. Både tastene og styrekulen er av beste sort, og en nytelse for fingrene å bruke.

Den 3,2 tommer store skjermen til Magic er både skarp og klar, og skal kun brukes med fingertuppene. Det følger derfor ikke med noen pekepenn til telefonen.

Her finner du alle spesifikasjonene

Google over alt

Det er imidlertid operativsystemet Android og menyene som gjør Magic til den spesielle telefonen den er.

Hvilemodusen er laget slik at du selv kan bestemme hvilke snarveier du vil ha der, og hvor i skjermbildet de skal ligge. Modusen er også tredelt, slik at du for eksempel kan skille mellom snarveiene du bruker på jobb og på fritiden.

Menyene til Magic er generelt ryddige og fine, og ikonene er store og enkle å treffe med tommelen.

Android er utviklet av Google, noe som gjør sitt til at Magic er proppet med Googles tjenester. Her finner du Gmail, Google Maps, Google Calendar, lynmeldingstjenesten Google Talk med mer. En egen Youtube-applikasjon er også installert.

Les også: Verdens første Android-mobil lansert

Android Market

En av de beste tingene med Magic og Android er Android Market. Dette er programvarebutikken hvor du kan laste ned ekstra programvare til telefonen din. Utvalget av nyttige og unyttige programmer er stort, og vil bare øke i tiden fremover.

Les også: Egne butikker for mobilprogram

Magic er en av telefonene som har "alle" teknologiene. Til å surfe på nett kan du bruke enten super-3G, Edge eller Wi-fi, sistnevnte til bruk i trådløse soner.

GPS har du også, slik at du sammen med Google Maps eller annen programvare kan navigere deg frem både i Norge og resten av verden.

HTCs nye telefon er også en god underholder. Vi liker spesielt musikkspilleren, som er både enkel, oversiktlig og fin å se på.

Lyden i spilleren er imidlertid noe lav. Har man dårlig hørsel, kan man faktisk få problemer med å nyte musikken til fulle på grunn av manglende volum. Lyden ved samtaler er imidlertid god, og det er ingen problemer med å høre hva motparten sier.

Middels kamera

Magic kan ta bilder med en oppløsning på 3,2 megapiksler, og gir følelsen av å ta bilder med et ekte kompaktkamera. Telefonen har imidlertid ikke en egen kameraknapp. Det trekker ned.

Bildene er ikke de reneste vi har sett, men passer godt til å ta kjappe feriebilder eller andre ting som dukker opp der du er.

Alt i alt er Magic en meget lekker telefon, med solid byggekvalitet og gode menyer. Vi setter pris på alle mulighetene til å sette et personlig preg på Magic. Få andre mobiler kan matche Magic på dette punktet..

Er du skeptisk til Android, men vil ha en HTC-telefon, finnes det andre gode telefoner med trykkskjerm der ute. For eksempel Touch Diamond 2.

Les vår test av HTC Touch Diamond 2

Vil du ha en telefon med både trykkskjerm og fulltastatur i tillegg, kan du ta en nærmere titt på Nokias nye N97.

Les også vår test av Nokia N97

Les hele testen av HTC Magic på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse