Makeover på Glasshuset

Og nå blir det fest

OPPGRADERING: Nye møbler, trådløst internet med nye pc'er og "air"-hockey med mer er på plass i "nye" Glasshuset på Kringsjå, her ungdomsrådsrepresentanter - fra venstre Maika Marie Godal Dam, Emma Sundquist Aune, Thea Bush og Henriette Dannevig. FOTO: Kristin Tufte Haga

Heldig er Glasshuset på Nordberg - «huset» er shinet opp, med penger gitt av Nordre Akers ungdomsråd. Og nå blir det fest.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2013 kl 12:29

KRINGSJÅ: - Oppgradering av Glasshuset er ett av tre prioriteringsområder som vi spesielt jobber med. Nå har det jo blitt veldig så fint her, og ungdomsrådet inviterer alle syvendeklassinger fra Kringsjå, Korsvoll og Tåsen til åpningsfest her, 25. april, forteller representantene fra ungdomsrådet Nordre Aker, Maika Marie Godal Dam, (10. klasse Engebråten, Emma Sundquist Aune (9. klasse Engebråten), Thea Bush (8. klasse Nordberg), og Henriette Dannevig (8. klasse Nordberg).

Hvert år får alle de forskjellige ungdomsrådene bevilget en viss sum penger fra kommunen selv. Av nesten 130.000 kroner har Nordre Aker Ungdomsråd bevilget 44.000,- til nye møbler og pc'er til Glasshuset - «fritidsklubben» i regi av bydelen, og vegg i vegg med Kringsjå barneskole og Nordberg ungdomsskole.

Og riktig så fint har det blitt, nye møbler, trådløst internet med fire bærbare pc'er, «air»-hockeybord med mer.

 

Så alt er snart klart til festen for syvendetrinn, i slutten av måneden.

Vil ha flere brukere

- Vi ønsker jo generelt at flere unge i Nordre Aker skal bruke både Trikkehallen på Kjelsås mer, og også Glasshuset her på Kringsjå. Vi håper på at åpningsfesten for syvende trinn her på Glasshuset bidrar til at flere «oppdager» stedet, og vil bruke det mer fremover. Det er jo også allerede faste syvendeklassekvelder en gang i uken, både på Trikkehallen og her på Glasshuset, forteller de unge fra rådet.

Det er også flere happenings på gang utover våren/sommeren, i regi av ungdomsrådet, både på Trikkehallen og på Glasshuset, all info blir også lagt ut på hjemmesidene til begge stedene.

Gutter også

Amalie Istad, Mie Almankaas og Trude Røst, alle fra niende klasse på Nordberg, gjør lekser i lokalene da avisen er innom. De er veldig fornøyd med «nye» Glasshuset.

- Det har blitt veldig fint her! Vi trives her, og er her ofte, også på kveldstid. Nå er det bare jenter her, men det er helt tilfeldig, ifølge Nordbergelevene.

De andre to hoved-prioriteringsområdene for Ungdomsrådet i Nordre Aker er bedre informasjon om helsetilbudene til de unge i bydelen, samt opprusting og belysning av gangveien Havnabakken/Damefallet.

Pengene som ungdomsrådet disponerer skal, ifølge bydelen, gå til tiltak og/eller arrangementer for, av og med ungdom. Alle barn og unge i bydelen kan søke om penger, men det må først og fremst gagne et flertall av barn og unge i bydelen. Ungdomsrådet behandler søknader fortløpende gjennom året - søknadsskjema finnes på nett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon