ANNONSE
Annonse

Mammaer med trøkk!

Mer enn doblet medlemsantallet

STERKE: "Sterk som pippi" vil jentene bli. FOTO: Kristin Tufte Haga

Mammaene overtok idrettsklubben og økte medlemsmassen med 60 prosent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.05.2013 kl 19:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Siv Gymnastikkforening ble startet i 1981 og har siden gitt tilbud om turn og gymnastikk til barn og unge i alderen 5-14 år i bydel Nordre.

- For tre år siden var klubben i ferd med å bli lagt ned og noen mammaer med barn med i klubben, ble rekruttert til å sitte i styret. Siden da har vi jobbet mye for å sette det administrative i system og organisere klubben på en bedre måte. Ikke minst har vi jobbet hardt for å få tak i best mulig treningsfasiliteter. I året 2011 til 2012 økte medlemsmassen med hele 60 prosent. I dag er det nesten 400 barn og unge medlemmer i klubben, forteller Christel Stub på vegne av styret i Siv gymnastikkforening.

Hun forteller også at foreningen mottok utmerkelse fra kretstinget til Gymnastikk- og turnkretsen, for den store medlemsøkningen den siste tiden.

Ventelister

- Målet er å ha et breddeidrettstilbud som barn og unge i bydelen kan ha glede av. Turnaktivitet fokuserer mye på grunnleggende motorikk og gir barna et godt grunnlag uansett hva de ønsker å drive med av aktivitet senere i livet, sier Stub.

Siv Gymnastikkforening har aktivitet på Idrettshøgskolen, Korsvoll skole og Kjelsås idrettshall. Mange trenere rekrutteres fra Idrettshøgskolen.

Og turn er populært. Stub forteller at det per i dag er det barn og unge som ikke får plass, på grunn av stor pågang til partiene. Hun kan også fortelle at da klubben høsten 2012 fikk tildelt tid i den nye Kjelsås idrettshall, ble disse partiene fylt opp med en gang. Her er det 100 barn som trener hver mandag i de to timene foreningen har til disposisjon.

Turntriks og sterke som Pippi

Og det bobler av små turntalenter mandagskvelden i Kjelsåshallen. Anne, Tessa, Kine, Norma, Maria, Malene, Nora og Agnes, alle fra 2. klasse på Grefsen barneskole, er i hvert fall strålende fornøyd med turnaktiviteten. Jentene synes det er kult å «lære nye turntriks som kanskje flikk flakk», bli «sterk som Pippi», og så er det «veldig gøy»!

- Og veldig fint å kunne slå broren min på trampolinen, med nye turntriks, ifølge Malene.

 

Men suksess til tross, ledelsen i Siv gymnastikkforening hviler ikke på laubærne.

Klubbutvikling videre

- Denne våren har vi satt i gang en klubbutviklingsprosess for å finne ut hvordan vi ønsker å utvikle Siv Gymnastikkforening i årene fremover. I denne prosessen er alle i foreningen invitert til å delta. Målet er å fortsette å utvikle foreningen for å gi et bredt turntilbud til barn og unge i bydelen, forteller Stub.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse