– Man kan aldri snakke for mye om teknologi og utvikling

Koding er kult, her fra Grefsen skole. FOTO: PRIVAT

Det sier skolemamma og it-ekspert Liana Gyulzadyan Svendsen. Og grefsenkidsa koder igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.12.2016 kl 09:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kidsa koder videre
Teknologisk terning.

GREFSEN: – Vi hadde supersuksess i dag hos sjette og tredjeklassingene ved Grefsen skole, med koding i 2 skoletimer i hver klasse, oppsummerer skolemor og også utviklingssjef i IT-selskapet Maestro, Liana Gyulzadyan Svendsen, og initiativtager til kodetimer ved Grefsen barneskole.

Slett ikke første gangen grefsenkidsa koder. Men nytt denne gangen er fem microbit smådatamaskiner fra Lær Kidsa Koding, som kan brukes både i kodeklubber og i kodetimer.

Se bildet større

Grefsenkidsa koder videre. FOTO: PRIVAT

Koding handler om å lære barna programmering.

– Jeg synes at man kan aldri snakke for mye om teknologi og utvikling. Sjetteklassingene satt veldig stor pris på å kunne kode på skjermen, kompilere, og deretter kjøre programvaren og se den fungere på en "lomme"-datamaskin, forteller Liana videre.

Microbit?

– Microbit er en liten datamaskin, som har flere sensorer, led-skjerm og flere muligheter til å programmere. Og spesialtdesignet av BBC for 11+ skolebarn og over en million barn i Storbritania har fått en slik datamaskin de kan lære å kode på, ifølge Liana.

Enhetene ble brukt i ukas kodetimer på Grefsen, og elevene kodet blant annet en terning. Når man rister på datamaskinen, generere den et tilfeldig tall mellom en og seks på skjermen.

– Elevene ble fort enda mer kreative, og begynte å lage sine egne tilfeldige bilder. Dette passet veldig bra med skoleprogrammet, siden de også nå lærer om sannsynlighet i mattetimene, forteller Liana.

Tekno-julekalender

Og hvorfor ikke en teknologisk julekalender?

Se bildet større

Kanskje neste års julekalender? FOTO: PRIVAT

– Ja, en egenlaget julekalender. Som viser nytt lys for hver dag, og blinker for den dagen det er i adventstiden. Også med en liten skjerm som viser dagens dato, forteller Liana videre.

Det er Lars Erik Gyulzadyan Svendsen - ved Elliptic Labs - som har laget juletre-kalenderen.

En av de små datamaskinene som er montert bak kalenderen, henter klokkeslett fra internett via WIFI via NTP - Network Time Protocol - og oppdaterer lys/skjerm basert på mottatt klokkelslett.

– Et alternativ til en julekalender med mange pakker. Det er faktisk veldig koselig å våkne opp om morgenen og telle lysene som endrer seg ved midnatt, ifølge skolemamman.

Som også benytter anledningen til å rose lærerene Robin Høines og Marianne Sofie Bergsaker.

- Det gjør det veldig enkelt å samarbeide med skolen, når lærerne har en så positiv innstilling til koding.

LES OGSÅ: Sjekk denne - hva tror du den skal brukes til?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse