Mandag 12. august kan du stemme her

Én av tilsammen 15 stemmepaviljonger skal stå på Egertorget, midt på Karl Johan. Der kan alle som vil stemme fra og med mandag 12. august klokka 10. FOTO: Illustrasjonsfoto

Mandag 12. august kan du forhåndsstemme på Egertorget, og i 14 andre stemmepaviljonger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2013 kl 14:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

EGERTORGET: Helt fram til 6. september, altså to dager før selve valget starter, kan du stemme ved hele 24 forhåndsstemmelokaler i Oslo (se oversikt i faktaboksen til høyre).

Nytt av året er at 15 av disse er så kalte paviljonger. Det vil si midlertidige brakker som settes opp i områder der folk ferdes.

Aller mest sentralt plassert er trolig stemmeboden på Egertorget, midt på Karl Johan. Fra og med mandag klokka 10 kan du stemme her.

HVA SKAL DU STEMME? Få hjelp med dittOslos velgerhjelp her!

Forventer økning i forhåndsstemmer

Samtlige stemmelokaler holder åpent mellom klokka 10 og 19 på hverdager og 10 og 18 på lørdager.

Ved valget for to år siden ble det tatt i mot totalt 95.874 forhåndsstemmer. Med flere sentralt plasserte lokaler er det forventet at dette tallet vil øke.

For å kunne stemme må du være norsk statsborger, ha fylt 18 år innen utgangen av 2013. er, eller noen gang har vært, folkeregistrert som bosatt i Norge, samt står innført i manntallet i Oslo kommune.

Er man folkeregistrert i en annen kommune kan man forhåndsstemme i Oslo.

Det er ikke nødvendig å ta med valgkort når man avlegger stemme, men det kan gå raskere. Legitimasjon er nødvendig.

Ja eller nei til OL

Kanskje har du ikke gjort deg opp en mening om hvem du bør stemme på ennå. I så fall kan dittOslo.no hjelpe deg litt på vei, med vår velgerhjelp, som du finner her.

I tillegg kan Oslo-borgere i år delta i folkeavstemning om Oslo bør søke om OL og Paralympics i 2022. Denne avholdes samtidig med stortings- og sametingsvalget 2013. Folkeavstemningen er kun rådgivende.

LES OGSÅ: RØDT: - Vi kan ikke betale milliarder for at Therese Johaug skal gå på ski

Ønsker man å avlegge stemme til folkeavstemningen, må man gjør dette samtidig som man avlegger stemme til stortingsvalget.

Også velgere som kun har stemmerett ved kommunestyrevalg i Oslo vil ha mulighet til å avlegge stemme til folkeavstemningen.

Dette foregår i et eget lokale i Oslo rådhus, inngang borggården.

LES OGSÅ: THERESE JOHAUG: - Blir det OL i Oslo stiller jeg til start

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse