Mandag 12. august kan du stemme her

Én av tilsammen 15 stemmepaviljonger skal stå på Egertorget, midt på Karl Johan. Der kan alle som vil stemme fra og med mandag 12. august klokka 10. Foto: Illustrasjonsfoto

Mandag 12. august kan du forhåndsstemme på Egertorget, og i 14 andre stemmepaviljonger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2013 kl 14:06

EGERTORGET: Helt fram til 6. september, altså to dager før selve valget starter, kan du stemme ved hele 24 forhåndsstemmelokaler i Oslo (se oversikt i faktaboksen til høyre).

Nytt av året er at 15 av disse er så kalte paviljonger. Det vil si midlertidige brakker som settes opp i områder der folk ferdes.

Aller mest sentralt plassert er trolig stemmeboden på Egertorget, midt på Karl Johan. Fra og med mandag klokka 10 kan du stemme her.

HVA SKAL DU STEMME? Få hjelp med dittOslos velgerhjelp her!

Forventer økning i forhåndsstemmer

Samtlige stemmelokaler holder åpent mellom klokka 10 og 19 på hverdager og 10 og 18 på lørdager.

Ved valget for to år siden ble det tatt i mot totalt 95.874 forhåndsstemmer. Med flere sentralt plasserte lokaler er det forventet at dette tallet vil øke.

For å kunne stemme må du være norsk statsborger, ha fylt 18 år innen utgangen av 2013. er, eller noen gang har vært, folkeregistrert som bosatt i Norge, samt står innført i manntallet i Oslo kommune.

Er man folkeregistrert i en annen kommune kan man forhåndsstemme i Oslo.

Det er ikke nødvendig å ta med valgkort når man avlegger stemme, men det kan gå raskere. Legitimasjon er nødvendig.

Ja eller nei til OL

Kanskje har du ikke gjort deg opp en mening om hvem du bør stemme på ennå. I så fall kan dittOslo.no hjelpe deg litt på vei, med vår velgerhjelp, som du finner her.

I tillegg kan Oslo-borgere i år delta i folkeavstemning om Oslo bør søke om OL og Paralympics i 2022. Denne avholdes samtidig med stortings- og sametingsvalget 2013. Folkeavstemningen er kun rådgivende.

LES OGSÅ: RØDT: - Vi kan ikke betale milliarder for at Therese Johaug skal gå på ski

Ønsker man å avlegge stemme til folkeavstemningen, må man gjør dette samtidig som man avlegger stemme til stortingsvalget.

Også velgere som kun har stemmerett ved kommunestyrevalg i Oslo vil ha mulighet til å avlegge stemme til folkeavstemningen.

Dette foregår i et eget lokale i Oslo rådhus, inngang borggården.

LES OGSÅ: THERESE JOHAUG: - Blir det OL i Oslo stiller jeg til start

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon