Mange er borte fra skolene

NORDRE AKER: Flere skoler og barnehager i Oslo har blitt hardt rammet av influensa, enkelte steder er over halvparten av barna hjemme. Bydelsoverlegen...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.10.2009 kl 10:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Flere skoler og barnehager i Oslo har blitt hardt rammet av influensa, enkelte steder er over halvparten av barna hjemme. Bydelsoverlegen bekrefter at mange elever er hjemme ved flere av bydelens skoler. Det fortalte også ledelsen ved skoler i bydelen Nordre Aker Budstikke snakket med i forrige uke.

– Noen holder nok barna sine hjemme for å hindre at de blir smittet, i påvente av at vaksinen skal komme, sier bydelsoverlegen. Han vil likevel ikke moralisere over hvorvidt det er riktig å bli hjemme eller ei når man ikke er syk.

– Det er den enkelte forelders avgjørelse. Men jeg ville nok ikke ha gjort det. Er for mange friske mennesker hjemme, stopper jo Norge opp. Det er dessuten vanskelig å skjerme seg helt fra smitten. Tar du t-bane eller går på kino, er statistisk sett minst en person i vogna, eller i salen, bærer av viruset, sier Semcesen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse