– Mange fikk seg en støkk da de så røyk fra Nordmarka i natt

– Mange fikk seg en støkk da de så røyk fra Nordmarka i natt

Det brant godt i haugen med tømmer og kvister. Vi var på stedet til godt utpå dagen i dag, for å være sikker på at alt er slokket. FOTO: BRANN- OG REDNINGSETATEN

– Røyken var synlig over hele Oslo, forteller Brann- og redningsetaten dagen derpå, og minner om bålforbudet - se deres egne bilder fra slukkearbeidet her.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2017 kl 11:56

MARKA: Nordre Aker Budstikke omtalte hendelsen i går. Like før midnatt, lørdag, tvitrer Brann- og redningsetaten følgende:

– Det er meldt om skogbrann i Nordmarka. Oslo Brann- og redningsetat er på vei med flere brannbiler.

Området Tryvann

Politiet tvitrer også om hendelsen, og at skogbrannen skal være i området Tryvann. Politihelikopteret skal også være på vei.

Se bildet større

FOTO: OSLO BRANN- OG REDNINGSETAT

Jobber med slukking

Vaktkommandør Morten Haglund i Brann- og redningsetaten forteller til Nordre Aker Budstikke at det er brenner i skogsområdet.

– Det er en skogbrann i området. Vi kan ikke nå si hvor stort omfanget er, men vi er på stedet og jobber nå med å få slukket med vann, sier han.

Like etter midnatt tvitrer politiet at brannen er lokalisert i et skogsområde ved Midtstuen.

Se bildet større

– I Nordmarka er det ikke så mye brannkummer som vi er vant til fra byen. Da er det greit å ha tankbil og sugeslanger til bruk i elver og vann. Her er brannbil 2-1 og tankbil 2-4 fra Smestad brann- og ambulansestasjon, forteller OBRE. FOTO: OSLO BRANN- OG REDNINGSETAT

Ifølge Brann- og redningsetaten gjelder dette et begrenset område og det jobbes for å stanse brannen før den sprer seg. Brannen er i et område som er en oppsamlingsplass for tømmer, ved Skådalsbekken.

Yr.no har også varsel om stor skogbrannfare i Oslo-området.

Se bildet større

Her pakker en brannkonstabel fra Smestad brann- og ambulansestasjon sammen brannslangene etter at brannen er meldt slokket. FOTO: BRANN- OG REDNINGSETATEN

Røyk

Beboere på Kringsjå kan se røyk fra brannen - se bildet - men melder at rundt 00.45 så skal det ha blitt mindre røyk å se.

Like før klokken 02.00 melder Brann- og redningsetaten om at de har kontroll på brannen.

Fortsetter slukkingen

– Mange fikk seg en støkk da de så røyk fra Nordmarka i natt. Røyken var synlig over hele Oslo. Vi rykket ut med flere brannbiler. Det viste seg at det brant kraftig i et område med mye tømmer og kvisthauger.

– Vi fikk slokket brannen før det utviklet seg til skogbrann. En påminnelse om at vi må huske bålforbudet, skriver Brann- og redningsetaten selv på egen facebookside, dagen derpå, og har også lagt ut egne bilder fra slukkearbeidet.

Se bildet større

Folk fra Kringsjåområdet fortalte om røyk fra brannen i skogen. FOTO: Nadia Arsky

LES OGSÅ: Brannen herjer i oppgangen, bak dørene er flere familier innesperret

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse