YFU trenger flere familier: - Mange nordmenn vegrer seg

Regionleder i YFU Oslo, Hanh Nha Ruyter. Foto: Utlånt

Fire ungdommer med bakgrunn fra Sveits til Bangkok kommer til Norge i august, men mangler sted å bo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.08.2008 kl 11:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Nå er utvekslingsorganisasjonen Youth for Understanding (YFU) på jakt etter fire vertsfamilier i Oslo.

39 ungdommer

39 ungdommer mellom 16 og 18 år kommer 16. august til Norge for å bo hos en norsk familie og gå på videregående skole, lære seg norsk, norsk kultur og norsk familieliv. Seks Oslo-familier, to av dem fra Nordre Aker, er allerede klare for å åpne hjemmene sine for de internasjonale studentene.

– Men fire jenter mangler fortsatt vertsfamilie og vi håper virkelig flere familier i området melder sin interesse for mer informasjon om elevene som kommer og hva det innebærer å være vertsfamilie, sier YFUs regionleder i Oslo, Hanh Nha Ruyter, og oppfordrer spesielt familier i vår bydel om å ta kontakt.

Full opplæring og støtteapparat

– Kriteriene for å bli vertsfamilie er at du må ha omsorgsevne, seng og en pult, samt være nysgjerrig på verden. Du får full opplæring og et støtteapparat du kan henvende deg til 24 timer i døgnet. Vertsfamiliene skal i størst mulig grad speile det norske samfunn, og kan være enslige, småbarnsforeldre, aleneforeldre, tenåringsforeldre, pensjonister, funksjonshemmede, minoriteter og homofile, sier Ruyter.

– Nordmenn har både økonomi og plass til å ta imot en elev, likevel vegrer mange seg for dette. Mange frykter nok at et nytt og ukjent tilskudd i familien vil være ressurskrevende både økonomisk og tidsmessig. Det er derfor viktig å på peke at eleven ikke skal være en gjest i huset, men fungere som et normalt medlem av familien, understreker Ruyter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse