Mange Oslo-bilister mangler forsikring

 

9886 kjøretøy i Oslo mangler forsikring, viser ferske tall fra Vegdirektoratet. - Kjører du på noen med en bil som ikke er forsikret, risikerer du å bli gjeldsslave for livet, advarer Egil Rollheim i TrygVesta Forsikring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.08.2008 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: For å få oblat, må årsavgift og ansvarsforsikring være betalt. Men likevel finnes det fortsatt 68 000 kjøretøy på norske veier uten forsikring.

I Oslo er det 9886 kjøretøy som mangler forsikring.

Bileier må betale for skadene

Blir du påkjørt av en bilist som ikke har forsikringen i orden, løper du heldigvis ingen risiko. Trafikkforsikringsforeningen (TFF), som er et felles organ for forsikringsselskapene, betaler erstatning til dem som er blitt påført skader av uforsikrede og ukjente motorvogner.

Men selskapene går alltid til regress overfor eiere av uforsikrede kjøretøy for å få pengene sine tilbake.

- Det er ikke særlig lurt å prøve å spare penger på å droppe ansvarsforsikring. Da kan du sitte igjen med betydelig gjeld, og enkelte kan bli gjeldslaver resten av livet. Særlig ved personskader kan utbetalingene lett komme opp i millionbeløp, sier Egil Rollheim.

TrygVesta behandler årlig en hel del saker der kunder er involvert i ulykker som skyldes kjøretøyer uten forsikring.

- Bileiere som har kasko merker ingen forskjell, mens saker som må gå via TFF normalt vil ta noe lenger tid, siden det forsikringsmessige må avklares før erstatning kan betales ut, sier Rollheim.

Hvis eieren av et uforsikret kjøretøy selv blir skadet når han kjører bilen, er han selv ikke dekket av noen forsikring. Det samme gjelder førere som vet at kjøretøyet de bruker ikke er forsikret.

Oslo på jumboplass

Oslo er nederst på listen når det gjelder betaling av ansvarsforsikring.

3,5 prosent av de oblatpliktige kjøretøyene i fylket mangler ansvarsforsikring. Landsgjennomsnittet er 2,5 prosent.

Det viser en utregning som TrygVesta har foretatt basert på tallene fra Vegdirektoratet.

Best i landet på å betale forsikringer er Sogn og Fjordane og Troms, som har de laveste andelene ubetalt ansvarsforsikring, med 1,4 prosent av det totale antallet oblatpliktige kjøretøy.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse