Mange skader etter lørdagens uvær

Fra St.Hanshaugen

Det voldsomme uværet på Østlandet lørdag har ført til skader for flere millioner kroner til sammen. Skademeldingene strømmer inn til forsikringsselskapene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2008 kl 14:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ifølge NTB har skademeldingene strømmet inn de to første dagene denne uken som følge av flere tusen lynnedslag, kraftig vind og store regnmengder på Østlandet lørdag ettermiddag.

– Foreløpig er det registrert nesten 500 skader, og de fortetter å komme inn, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til NTB.

De fleste skadene blir av selskapene karakterisert som småskader - og er hovedsakelig vannskader på boliger og lynskader på elektrisk utstyr.

Det er også registrert enkelte skader som følge av trær som har blåst over ende og takplater som er blitt revet av sterk vind.

Oslo kommune skriver at de har jobbet på spreng for å rydde opp i trær som har blitt ødelagt som et resultat av været i helgen.

Helgas uvær har forårsaket mange skader på trær i parker og friområder. Bare i Frognerparken er rundt ti trær skadet eller veltet. Friluftsetaten er i gang med å sikre og fjerne trærne, skriver Oslo kommune på sin hjemmeside.

Ifølge Meteorologisk institutt slo lynet ned hele 5.500 ganger over hele Østlandet lørdag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse