ANNONSE
Annonse

Mangel på utleieboliger

Utleiemarkedet er tøft om dagen, noe som har ført til prisrekord. ILLUSTRASJONSFOTO

Etterspørselen etter utleieboliger er stor, og det har ført til prisrekord.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2010 kl 15:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: – Mange har nå solgt sine utleieboliger i forbindelse med at boligprisene har steget den siste tiden. Dermed er det blitt kamp om de utleieboligene som finnes i de store byene. Vi trenger flere boliger, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren, til .

Mangelen på utleieboliger har ført til at utleieprisene har hatt en markant oppgang.

Prisene i taket

Aldri har Utleiemegleren registrert så høye priser på toroms leiligheter i Oslo. Siden bunnivået i mars i fjor, har denne type leiligheter økt med litt over ti prosent. I snitt kostet det 9656 kroner i måneden å leie en toroms leilighet i Oslo i januar.

Også ettroms i Oslo har økt kraftig.

– De siste tre månedene har vi sett at prisene for de fleste boligtyper har stabilisert seg på samme nivå som ved den gamle toppen på slutten av 2008, sier Farmakis.

På Finn.no var det 45 prosent færre annonser for utleieboliger i oktober og november i fjor enn det var året før. Nå er det i ferd med å snu. På Finn.no er det nå 34 prosent flere utleieobjekter enn det var i desember 2009.

– Selv om det nå er flere boliger til leie, er det likevel ikke nok til å dekke den økte etterspørselen. En av årsakene er at flere utenlandske arbeidstakere igjen søker etter et sted å bo, for å jobbe i Norge over et lengre tidsrom.

Gunstig å leie ut

Han mener at høyere leiepriser nå gjør det mer lønnsomt å leie ut.

– Fordelene ved å leie ut er mange. Du får noen andre til å betale de faste kostnadene, og du får ofte en løpende fortjeneste hver måned. Og på lang sikt tjener du på stigende eiendomspriser, og det er skattemessig gunstig å ha penger i eiendom.

– Ved å leie ut i stedet for å selge er man også med på å løse boligmangelen i de store byene, sier Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse