Mann frøs i hjel utenfor egen dør

På innsiden av døren var det flere mennesker.

døde: Politiet startet etterforskning etter at en mann i 40-årene ble funnet død rett utenfor huset sitt på Grefsen. FOTO: FOTO: Kristin Tute Haga

Mens andre folk var tilstede i huset hans, frøs mest sannsynlig mannen i 40-årene i hjel - rett utenfor husveggene på Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2012 kl 14:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Før jul i fjor ble en av beboerne fra Flexbo-prosjektet på Grefsen funnet død rett utenfor huset sitt. Politiet forteller nå at etterforskningen nærmer seg slutten.

- Ved alle dødsfall hvor det ikke er noen umiddelbar sikker dødsårsak, starter vi undersøkelser. I denne saken var det flere personer i de nærliggende husene og også tilstede i huset til mannen som ble funnet natt til 11. desember i fjor. Politiet har vært i kontakt med disse, og flere vitner er avhørt, forteller politioverbetjent Grete Metlid ved Voldsavsnittet.

Obduksjonsrapporten klar

- Nå er obduksjonsrapporten ferdig, og den viser at mannen mest sannsynlig har falt, blitt bevisstløs og så blitt liggende utenfor huset. Påfølgende nedkjøling ser ut til å være en mulig dødsårsak, selv om vi ikke har en helt sikker dødsårsak i saken, sier Metlid.

Saken vil for øvrig uansett nå bli oversendt til juridisk vurdering hos politiet.

- Men slik saken nå ser ut, så ser det ikke ut til at det foreligger noen kriminelt i tilknytning til selve dødsfallet.

Flexbo

Flexbo-prosjektet på Grefsen består av fem småhus på som skal huse folk som tidligere har bodd ute i Oslo, eller som ikke vil/kan bo i de eksisterende boligløsninger det allerede er tilbud om i Oslo. Det er også etablert lignende prosjekt annet sted i kommunen.

Det har vært mange diskusjoner om etableringen av Flexbo, siden den første midlertidige brukstillatelsen ble gitt for oppsettingen av småhusene - sommeren 2008.

I bydelsutvalget

Senest i forrige bydelsutvalgsmøte (BU) i mars ble saken igjen diskutert. I vedtaket fra BU heter blant annet:

«Bydelsutvalget i Nordre Aker er positive til etablering av boliger for vanskeligstilte i bydelen. Bydelsutvalget vil likevel minne om at tillatelsen til midlertidig etablering av Flexbo-boliger i Kapellveien 118 for lengst har utløpt, og mener dette ikke er akseptabelt. Det må snarest finnes løsninger i saken i tråd med formelle krav til vanlig saksbehandling. I den forbindelse bør også bydelen tas med på råd.»

Avisen har vært i kontakt med Bydel St. Hanshaugen, som er prosjektansvarlig for Flexbo.

- Byrådsavdelingen har et arbeid med Plan- og bygningsetaten om hva som kan gjøres videre på Grefsen. Bydelen vil nå undersøke hvor dette arbeidet står. De ansatte i Flexbo arbeider per tiden med en ny oppsummering av arbeidet. Denne ventes ferdigstilt før sommeren, ifølge avdelingssjef Sven Bue-Berger i Bydel St. Hanshaugen.

Vi har også vært kontakt med Majorstua politistasjon, som forteller at bosettingen ikke utgjør noen stor problemstilling for politiet.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse