Mannen bak løypene

Lasse Gran fra Solemskogen har jobbet for Friluftsetaten i fem år. 37-åringen stortrives i jobben som løypeansvarlig i Lillomarka nord. Nylig tok han med Nordre Aker Budstikke på en runde i Marka.

Lasse Gran lager skiløyper i Lillomarka hele vinteren. 37-åringen mener han har verdens beste jobb.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2009 kl 13:10

LANGSETLØKKA: – Denne jobben er som skapt for meg, sier Lasse Gran i Friluftsetaten.

Nordre Aker Budstikke treffer mannen i snøføyka på Langsetløkka på Kjelsås.

– Jeg mener vel at jeg har verdens beste jobb. Det som er så fint er at jeg styrer dagene helt selv, i tillegg liker jeg å være for meg selv når jeg jobber, forklarer Lasse Gran.

Han tar oss med på en runde innover i Marka. Løypemaskinen holder stø kurs på det hvite landskapet.

Åtte mil med løyper

Ute er det kaldt og det snør sidelengs. Inne i førerhuset er det lunt og godt.

Lasse forteller at han har ansvaret for løypenettet i Lillomarka nord.

– I hele vinter har jeg laget skiløyper fra Tømte i Nordmarka og helt til Ammerud. På en dag kjører jeg 8.5 mil. Da har jeg nesten vært igjennom hele løypenettet mitt.

Lasse bor i dag i en av husene til Friluftsetaten inne i Maridalen.

– Jeg vokste opp på Solemskogen, og det vekker mange minner når jeg kjører innover i Marka. Vi fisket og vi sov i telt, mimrer han.

Arbeidsdagene strekker seg fra syv til tre, og på vinterstid jobber løypegutta annenhver helg.

Møtte OL-helt

Lasse forteller om de magiske øyeblikkene langt inne i skogen.

– Tidlig på morgenen er det godt å gå ut av løypemaskinen å ta seg en kaffekopp og nyte stemningen. Det helt rolig. På natten er det også helt spesielt.

– I vinter har jeg sett utrolig mye elg. Når det er mye snø i høyden trekker de ned i dalen for å finne mat.

Nylig møtte Lasse OL-helten Vegard Ulvang, som var på skitur.

– Han var veldig godt fornøyd med løypene. Jeg velger å stole på han, ler han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...