Maridalsveien utvides

Mange møtte opp for å aksjonere for en tryggere ferdsel innover i Maridalen. Arkivfoto

Bystyret har vedtatt at den eksisterende bilveien innover i Marialen skal bygges ut slik at det blir et sykkelfelt på veiskulderen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2007 kl 10:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Maridalen: Før onsdagens bystyremøte lå det an til at byrådets forslag om en adskilt gang- og sykkelvei innover i Maridalen ville bli nedstemt. Nordre Aker Budstikke bragte i gårsdagens avis nyheten om at flere hundre aksjonerte for å få tryggere forhold innover i Maridalen, men at det så mørkt ut for en løsning. Men i siste liten kom bystyret likevel til enighet, og nå blir det tryggere forhold for syklister, gående og rulleskikjørere innover i Maridalen.

Bystyret kom frem til et kompromiss da de behandlet saken, melder NRK. Istedet for å asfaltere turveien som blir bygget fra Brekkekrysset via Låkeberget til Hammeren skal den eksisterende bilveien bygges ut slik at syklistene får sitt eget felt på veiskulderen.

- Vi har bedt byrådet se på muligheten for å bygge en skulder på eksisterende vei fra Brekke og inn til Skar slik at syklister og rulleskibrukere kan få bedre forhold i Maridalen. Vi har forhørt oss med alle de verneinteresser vi har hatt kontakt med, og de har hatt forståelse for at denne skulderen kan være et kompromiss mellom en full utbygging av gang- og sykkelvei og ingenting, sier Ivar Christiansen (Ap) til NRK.

Det er usikkert når sykkelveien er ferdigstilt.

- Det er et stort arbeid, og det er et stort prosjekt. Det er jo en veldig lang strekning vi snakker om, og det er veldig forskjellig kvalitet på veien slik den er i dag. Noen steder er det ikke noen skulder, og da må vi gjøre en del større inngrep. Andre steder er det en skulder det bare kan legges en asfaltstripe på, sier samferdseslbyråd Peter N. Myhre til NRK.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse