Marka er brannfarlig

Brannvesenet har allerede rykket ut til flere branntilløp. Det er veldig tørt, og brannfarlig i marka. Foto: Brann- og redningsetaten

Det er knusktørt i marka. Senest lørdag ettermiddag brant det i tretoppene på et 150 kvadratmeter stort område ved Alnsjøen i Lillomarka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2008 kl 09:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: – Det skal lite til før det begynner å brenne, sier underbrannmester Arne Knutsen ved Smestad brannstasjon.

Tropevarmen fører til at trær og lyng er knusktørt. Nå går også brann -og redningsetaten ut med at skogbunnen begynner å veldig tørr. Underbrannmester Arne Knutsen ber folk være forsiktige.

– Det skal veldig lite til før det begynner å brenne. Et glasskår som ligger i solen kan være nok til at flammer blusser opp. Med været vi har hatt og med den vinden, sprer også flammene seg raskt. Det er nesten så jeg skulle ønske folk ikke har med seg noe som kan lages fyr med ut i skogen, sier Knutsen.

Bålforbud

Det er forbudt å tenne opp bål mellom 15. april og 15. september. Brann- og redningsetaten ber innstendig om at folk bare tenner opp bål på godkjente bålplasser.

– Disse plassene er godt merket, sier Knutsen.

Engangsgriller

Men du må også bruke hodet på de godkjente bålplassene. Sammen med grillmaten, bør det også ligge ved vann til slukkingen av grillen. Brann- og redningsetaten minner også på om at du ikke må forlate grillen før den er ordentlig slukket. Engangsgriller skal kastes i brannsikre søppelkasser. Og ikke glem at brennbart avfall ikke skal kastes i disse kassene sammen med grillen.

Årsaken til brannen i Lillomarka skal enda være usikker.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse