Test: Lenovo Thinkpad T400s

Masse ytelse og GPS

Thinkpad T400s er en svært bra maskin som kan bli en ny favoritt i bedriftsmarkedet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2009 kl 15:05

HARDWARE.NO: Ultratynne Lenovo T400s er ikke mer enn 21 mm tykk og er det nyeste medlemmet i Thinkpad-familien.

En 14,1 tommer bred TFT-skjerm, opplyst med lysdioder, gir deg en oppløsning på 1440x900 piksler.

Oppløsningen er noe høyere enn 14-tommere flest, men passer etter vår mening ypperlig til denne skjermstørrelsen. Det er for øvrig samme oppløsningen som Thinkpad X300 benytter.

Les vår test av Lenovo Thinkpad X300

Du kan selv velge om du vil ha en tradisjonell hardisk på 250 GB, eller en SSD-enhet på hele 128 GB. Noen sikkert mene at 128 GB er i minste laget, men den store fordelen i lav responstid kan man ikke se bort ifra.

Suveren bedriftsmaskin

Som bedriftsmaskin er Lenovo Thinkpad T400s virkelig god. Maskinen har bra batterilevetid, en knallgod skjerm og mange småfunksjoner.

Det er tydelig har Lenovo har hatt brukeradferd i tankene når maskinen ble konstruert, noe de selv også påpeker.

Kontaktene er plassert på venstresiden og bak, noe som ikke skaper praktiske problemer. Et godt tastatur og to muligheter for kontrollering av musepekeren, setter vi pris på.

Les også vår test av den ekstreme bedriftsmaskinen Lenovo Thinkpad W700ds

Veldig bra ytelse med SSD

T400s har en uovertruffen lagringsytelse, noe SSD-enheten skal ha all æren for. Lagringskapasiteten er på 128 GB, men dersom du vil ofre ytelse til fordel for lagringskapasitet, kan du få en vanlig harddisk på 250 GB.

Av en eller annen grunn ble vår testmodell levert med lave 2 GB internminne. Med en pris som starter rundt 16 000 kroner er det virkelig ikke for mye forlangt å få 4 GB som standard.

Prisen er for øvrig ganske stiv sammenlignet med mange andre bærbare i bedriftsklassen - som ligger mellom 8000 og 12 000 kr. Det man betaler ekstra for, er en stor og god skjerm - i kombinasjon med lav vekt.

SSD-enheten gjør også sitt til den høye prisen, men for en ytelse man får med SSD på en bærbar!

Lenovo har også Thinkpad X301 i porteføljen. Den ligner T400s på mange måter, men X301 mangler på sin side dockingstøtte og skjermen er en tomme mindre.

Har det meste

Lav vekt, god skjerm med fin oppløsning, svært god byggekvalitet og ytterst funksjonell design, gjør T400s til en svært bra bedriftsmaskin.

Når man i tillegg får en rask SSD, 3g, og alt annet av trådløs kommunikasjon som wlan og Bluetooth, er man godt sikret. Det er rett og slett svært lite vi savner på denne maskinen.

Les hele testen av Lenovo Thinkpad T400s på Hardware.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon