ANMELDELSE: Mass Effect 2

Massivt bra!

Vær din egen romkaptein, skyt slemminger, redd verden, og få deg en kjæreste. Kan det bli bedre?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2010 kl 14:05

SPILLVERKET.NO: Da Mass Effect ble sluppet i 2007 ble det fort kjent som et sjeldent godt historiedrevet science-fiction-spill, og tross enkelte skavanker er det fortsatt regnet som en av de store rollespill-klassikerne.

Mass Effect 2 er en direkte fortsettelse av historien, men byr på betydelige forandringer.

Les også: Mass Effect 2 går nye veier

Fantastisk innhold

Mass Effect 2 står igjen som et kroneksempel på viktigheten av interessante rollefigurer og en dyp spillverden som har mer å by på enn det som møter deg ved første øyekast.

Innholdsmessig er dette et av tidenes utvilsomt mest forseggjorte spill. Samtidig kommer dialogene så ofte at stemningen holdes oppe og interessen bevares, men uten at det blir langdrygt.

Les også: Mass Effect 3 er allerede påbegynt

Dette er framtiden

De endeløse massene av spill med uinteressante plott, overfladiske rollefigurer og klisjefylte handlinger blekner i sammenligning med Mass Effect 2.

Spill som dette er spillmediets framtid

— i hvert fall som fortellende medium. Det er pur underholdning, samtidig som det er intelligent og utfordrende, og kapabelt til å fremkalle følelser.

På toppen av det hele er skytingen enda mer solid enn før.

Les også: Mass Effect 2 er Biowares beste

Spilt i fire dager

Det finnes ting å pirke på i alle spill, men det er ikke dermed sagt at noe av det legger en betydelig demper på opplevelsen. Jeg kommer ikke bort fra at det er lenge siden jeg har levd meg så mye inn i et spill.

Etter å ha sittet på kanten av stolen i fire dager var første gjennomspilling på 37 timer over. Å ofre hele helgen gjør jeg med største glede, jeg kan ikke huske sist jeg ble så grepet.

Les hele anmeldelsen av Mass Effect 2 på Spillverket.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon