Mats Møller Dæhli gir Lyn 100.000 kroner

Ble årets fotballtalent og gir premiepengene til moderklubben.

GJENNOMBRUDD: Årets sesong har Mats Møller Dæhli vist hva som bor i han på fotballbanen. Han ble kåret til årets talent, er tatt opp på a-landslaget og skal spille cupfinale. FOTO: Foto: TV2

Moldes stjerneskudd har tatt Norge med storm etter sin debut i Tippeligaen. Nå hedres Møller Dæhli med Statoils Talentpris som årets talent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2013 kl 20:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Det har vært en god uke for Mats Møller Dæhli. Først ble han tatt ut på A-landslaget. Nå har juryen i Statoils talentpris kåret han til landets største fotballtalent.

- Dette er veldig stort, sa Møller Dæhli da han mottok prisen.

Søndag spilte han siste seriekamp for Molde da laget tapte 1-0 mot Start, men sesongen er langt fra ferdig for unggutten fra Ullevål.

Solskjær-skryt

Moldetrener Ole Gunnar Solskjær sammenligner midtbanespilleren med det danske supertalentet Christian Eriksen.

- Christan Eriksen er nå 21 år gammel og har 41 landskamper. Han debuterte som 18-åring. Det blir litt likt som Mats nå. Da har man en bærebjelke på landslaget i mange år, sier Solskjær.

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli herjet i Manchester United

Svært målbevisst

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen har åtte unge fotballtalenter blitt hedret som månedens fotballtalent. Blant disse gikk altså Møller Dæhli til topps.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Juryen i Statoils talentpris består av Nils Johan Semb, Tor Ole Skullerud og Jarl Torske. Her er deres begrunnelse for hvorfor Mats Møller Dæhli vinner i år:

«Mats har noen ferdigheter knyttet til pasningsspill og kreativitet med ballen som er helt spesielle, ferdigheter som vi trenger i norsk fotball for å utvikle både klubb og landslag. Han har hatt en god høst for Molde i Tippeligaen, fått sin debut på U21-landslaget og følges tett også i forhold til A-landslaget i tiden som kommer. I tillegg er han en svært målbevisst ung utøver med fantastiske holdninger og et stadig driv etter å utvikle seg videre.»

Penger til Lyn

Premiepengene på 100.000 kroner gir han til Lyn.

- Jeg var Lyn i åtte år så det er et naturlig valg for meg, sier 18-åringen.

Nå venter landslagskamper for Møller Dæhli, før han avslutter årets sesong med cupfinale mot Rosenborg søndag 24. november på «hjemmebane».

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli tatt ut på a-landslaget

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse