Matspalter i bokform

Matspalter i bokform

MAT OG VIN: Ole Martin og Tom-Victor brenner for god mat og drikke. (Foto: Ingvar Eriksson)

Våre mat- og vinspesialister Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen har samlet fem års avisspalter i en massiv bok kalt "Mat og drikke".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2007 kl 09:05

– Som tittelen antyder, er dette en anti-snobbete kokebok, forklarer "Verdens nest beste kokk", Tom-Victor Gausdal.

Også hans forrige bokutgivelse, "Husmannskost", hadde til hensikt å dra matlagingen ned på jorda.

– Ole Martin og jeg brenner veldig for mat og denne gleden ønsker vi å formidle til andre. "Mat og drikke" er bygd opp som en slags lærebok, og vi håper at folk blir inspirert til å sette av tid og ha det gøy på kjøkkenet. Mange av rettene i boken er ganske elementære, som kalvefrikassé og rotgrønnsakssuppe. Samtidig har vi oppskrifter for de ekstra drevne hobbykokkene, utdyper Gausdal.

"Mat og drikke" tar utgangspunkt i matsesongene i Norge. Boken byr på hele spekteret av råvarer, fra fisk og skalldyr, til storfe, fugl, vegetar, desserter, kaker og brød. Ole Martin Alfsen – som både er kokk og vinkelner ved Gastronomisk institutt – har underveis smakt alle rettene og kommet med forslag til matchende vin eller øl.

– Interessen for mat og drikke blant privatfolk øker sterkt i Norge. Dette merker vi gjennom pågangen til kurs hos Gastronomisk, og ekstra hyggelig er det at så mange begynner å kombinere god mat med matchende øl, bemerker Alfsen.

– Et viktig budskap i "Mat og drikke" er at det alltid finnes et eller annet øl som passer til den retten du skal lage. Derfor anbefaler jeg gjerne både en vin og et øl til Tom-Victors oppskrifter.

Annonse
Se bildet større

BOKAKTUELLE: Vår vinspaltist Ole Martin Alfsen (t.v.) og matspaltist Tom-Victor Gausdal har samlet spaltene sine i bokform.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!