Måtte takle strømstans

Arne Aasrud fra Røa, leder optikerne under svært krevende forhold. Det er både varmt og hektisk, men alle som kommer til synsundersøkelse får hjelp. FOTO: Specsavers

Det er klart for Kjelsås-mannen Philip Reilers tredje bloggrapport fra Tanzania. Denne gangen måtte teamet takle strømstans på sykehuset.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2017 kl 11:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/TANZANIA:Helsevesenet i Tanzania er dårlig utbygd og private initiativ blir derfor godt mottatt hos innbyggerne her. Til Eyecampen kommer både barn og voksne. Vi har tilholdssted på et sykehus, og flere sykepleier-studenter har vært innom for synsundersøkelser.

Mange skoleelever kommer også i sine flotte uniformer. Damene er iført sin fineste stas, og de fargerike kjolene deres lyser opp Tumbi Hospital der de tålmodig venter på at det skal bli deres tur.

Se bildet større

Specsavers har alliert seg med denne gjengen, som assisterer oss. Adutch (t.v.) leder teamet som hjelper oss med tolking og fasilitering. FOTO: Specsavers

LES OGSÅ: Endelig kunne hun lese avisen igjen

Sistnevnte var det god bruk for da strømmen plutselig forsvant etter bare én drøy time av dag nummer to.

Med optisk utstyr som krever elektrisitet, fikk vi plutselig en uventet utfordring. I alle fall for oss. Men det lokale Specsavers-teamet var forberedt.

LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Vant med denslags hendelser, stilte de med aggregat og fikk satt igang dette, så vi kunne fortsette med synsundersøkelsene før køen kom helt ut av kontroll.

Imponerende av optikerne, anført av Arne Aasrud, som jobber iherdig i et varmt og svært hektisk synsprøverom og som beholdt roen da takvifter, lys og utstyr forsvant sammen med strømmen.

Se bildet større

Eyecampen er populær og Joyce er fornøyd med sine nye solbriller, som årets brillemodell Camilla Svanberg, har gitt henne. Den sterke solen er en medvirkende årsak til skader på øynene i Tanzania. FOTO: Specsavers

Vi har merket oss at det er mange sykepleier-studenter som kommer, og det er veldig hyggelig å kunne bidra til at disse unge menneskene får lesebriller.

LES OGSÅ: Endelig på plass!

De store synsavvikene er det som regel de godt voksne som har. Shene er en av disse. Han er en 49 år gammel sikkerhetsvakt, som etter synsundersøkelsen viste seg å ha behov for briller med en styrke på +10.

Briller med slike styrker krever litt leting, og etter en leteaksjon fant optikerassistent Karoline Evandt frem riktige briller til den stakkars mannen, som nødvendigvis må ha hatt visse utfordringer med å utføre pliktene sine på jobben.

Onsdag får vi en fridag, men det er meldt «heavy rain», så det gjenstår å se om den planlagte utflukten til en av paradisøyene blir noe av.

Uansett så har nok hele Specsavers-teamet godt av en liten pause, etter et par usedvanlig hektiske og innholdsrike dager.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse