ANNONSE
Annonse

Måtte velge mellom musikk og teater

Foto: Foto: Trine Solberg

Da Åselill Sæthre begynte å bli voksen, forsto hun at hun måtte velge musikken. Men fortsatt er teatertradisjoner med på å inspirere til låtskriving og musikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NATIONALTHEATRET: - Teateret er en fortsatt en stor del av meg, forteller Åselill Sæthre.

- Jeg tror det kommer frem i tekstene mine. Det er mye inspirasjon fra teateret og fra visetrasisjonen. Forbildene består både av artister og andre kunstnere, også fra scenen.

For blant dem er Erik Bye, Wenche Foss og Solveig Slettahjell. I musikken til Åselill Sæthre band er jazz, teater og visesang kommet sammen og historier om stort og smått formidles i form av det Sæthre selv kaller visejazz i en funky inpakning.

LES OGSÅ: Fant hverandre på McCartney-skole

Historieforteller

Kvartetten Åselill Sæthre band består av Sæthre, trompetist Thomas Johansson, trommeslager Fredrik Kirkevold og Eyolf Dale på piano og synth.

Det synges om ullvotter, sukkerbiter, og sorg.

Tekst og melodi er i fokus og Sæthre synger oppdiktede historier, for eksempel om steder hun aldri har bodd i "Det var den gangen jeg bodde på Briskeby", eller om egenopplevde opplevelser som kanelbollespising i Stockholm i sommerlåta "Östermalms Ballade".

- Jeg er veldig flink til å dikte opp historier. Jeg har sittet mange ganger på benkene utenfor Nationaltheatret, bare sett på menneskene som går forbi og tenkt meg til deres historie.

Hun har skrevet hele livet, men det var først mot slutten av musikkstudiet i 2009 at hun fant ut at tekstene og diktene kunne brukes til noe mer. At de kunne kombineres med musikken hadde ikke slått henne før.

De skrives på norsk, og for en teaterinteressert låtskriver er det viktig.

- Jeg synes det er veldig fint at fler og fler skriver på norsk. Det virker som om det er litt inn og det er jo helt topp.

HØR LÅTENE TIL ÅSELILL SÆTHRE BAND OG STEM PÅ DEM HER

 

Med mange jern i ilden

Og selv om teateret måtte vike for musikken, får Sæthre utløp for sin andre lidenskap på flere måter. Fredagspikene er en duo bestående av Sæthre og Anette Bragvin-Andresen, som synger norske kabaretsanger.

Hovedtanken var å få komme hjem til folk og synge, men duoen har fått merke Nordmenns beskjedenhet.

- Drømmen er jo kunne ta det med tilbake til Chat Noir. Der kommer sangene til sin rett.

Hun har mange jern i ilden og i tillegg til både Åselill Sæthre band og Fredagspikene, gir hun ut en juleplate den 2. desember, samtidig som hun skal ta mastergraden i musikk.

- Jeg håper jo at jeg - på forskjellige måter - skal kunne leve av dette for resten av livet. Jeg liker å holde på med mye forskjellig og det er viktig for meg å kunne gjøre det hjertet mitt brenner for.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse