Mattemestrene

FOTO: Foto: DNV

Aravinth Alvapillai fra Grefsen vgs., Sadaf Afsheen Khan og Qidi Wang fra Oslo katedralskole og Vivian Vuong fra Etterstad vgs. gikk helt til topps i mattekonkurranse i helgen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
HØVIK/OSLO: Hele ni av de 39 finalistene i Albert-konkurransen i matematikk for førsteklasse videregående og yngre, sikret seg førstepremie etter imponerende innsats i Veritas-senteret på Høvik lørdag. Elever fra skolene Grefsen, Katta, Etterstad, Berg og Steinerskolen hevdet seg i toppen (se resultatliste lenger ned i saken).

– Det er gledelig at så mange besvarte oppgavene feilfritt, noe som tjener både elever, lærere og skole til ære, sier Kristen Ulveseter, landsjef for Det Norske Veritas i Norge, og som sammen med arbeidsgiverorganisasjonen Abelia, står bak Albert-konkurransen.

– Dette var desto mer imponerende fordi vi som følge av Kunnskapsløftet og nytt pensum hadde laget vanskeligere oppgaver, og uten mulighet for noe «hvileskjær», sier faglig ansvarlig for konkurransen og oppgavene, lektor Per Berg.

Positivt å konkurrere

– Det er en seier bare å ha kommet til denne finalen, sier administrerende direktør Paul Chaffey i Abelia.

– Færre velger realfag og matematikk, og nivået har vært synkende. Samtidig har næringslivet store behov for topp kompetanse i både teknologiske og kreative fag – og i kombinasjonen mellom disse. Og det er ikke nok å være best i Norge. Med vår kompetanse og evne til oppgaveløsning, må vi kunne være med og hevde oss på topp i verden.

– Desto viktigere er det at vi har Albert-konkurransen som en arena for realfag og matematikk der vi får synliggjort og løftet frem dem som er mest motivert og opptatt av kunnskapene. Vi ser det som positivt at masse skoleelever kan trene og bli gode også i matematikk, på samme måte som svært mange trener og konkurrerer for å bli best i idrett, musikk og andre disipliner. Her får de konkurrere med andre, men også med seg selv. Målet er å bli best mulig, og for de beste åpner det seg store muligheter til viktige og godt betalte stillinger. Blant medlemsbedriftene i Abelia, 870 kunnskaps- og teknologibedrifter, er det stort behov for spesialkompetanse. De fleste innen realfag, sier Paul Chaffey.

Fokus på utdannelse og kompetanse

– Det Norske Veritas med 9000 medarbeidere ved 300 kontorer i 100 land og 99 nasjonaliteter i arbeidsstokken, er Norges mest internasjonale bedrift, og vi henter de beste krefter der de er å finne, fremholder Kristen Ulveseter.

– Kanskje får vi se noen av dagens finalister som medarbeidere i Veritas om en ti års tid, men aller viktigst for oss og Albert-konkurransen, er det å kunne bidra positivt til å rette fokus mot betydningen av utdannelse og topp tverrfaglig kompetanse. Det vi ønsker oss er innovative og kreative medarbeidere med et bredt spekter av kompetanse og evne til å være med og finne løsninger på morgendagens problemer og utfordringer.

Finalistene kjempet om flotte premier til en samlet verdi av nærmere 200.000 kroner – og alle fikk med seg premie og diplom hjem.

Resultatene:

Resultater Albert-konkurransen i matematikk for elever i første videregående eller yngre:

 

1. premie (alfabetisk):

Abduleziz Abderehim, Lillehammer vgs.,

Aravinth Alvapillai, Grefsen vgs.,

Tord Ekern, Oppegård vgs.,

Sadaf Afsheen Khan, Oslo katedralskole,

Fridtjov Lea, Valler vgs.,

Rishi Phatak, Hauger ungdomsskole,

Lars Snekkerhaugen, Gjøvik vgs.

Vivian Vuong, Etterstad vgs.,

Qidi Wang, Oslo katedralskole.

2. premie (alfabetisk):

Shahera Elise Ali, Berg vgs.,

Deniz Algunerhan, Grefsen vgs.,

Joakim Dimoski, Bekkestua ungdomsskole,

Ellen Kristine Ellertsen, Asker vgs.,

Søren Gammelgaard, Bekkestua ungdomsskole,

Jens Gautefall Carlenius, Asker vgs.

Cecilie Haadem, Berg vgs.,

Hans Herberg, Gjøvik vgs.,

Ahmed Khdair, Sandefjord vgs.,

Alexander Lorenzo Vistorte, Oslo katedralskole,

Marit Skaug Løyland, Sandvika vgs.,

Eric Mathisrud, Oppegård vgs.,

Mathilde Theisen, Asker vgs.,

Pæruk Turghun, Gjøvik vgs.,

Katia Østlie, Horten vgs.

3. premie (alfabetisk):

Julie Arnesen, Valler vgs.,

Charlotte Brekke Furuholt, Oslo katedralskole,

Ingrid Horpedal Bugge, Bekkestua ungdomsskole,

Maria Grjotheim Selås, Mailand vgs.,

Sunniva Christina Hall, Nøtterøy vgs.

Hallvard Hammer, Bekkestua ungdomsskole

Minh Thi Le, Skedsmo vgs.,

Per Fredrik Myrvold, Asker vgs.,

Kha Nguyen, Vigernes,

Linn Thuy Nguyen, Notodden vgs.,

Alexander Olofsson, Asker vgs.,

Stian Andre Quist-Hanssen, Bekkestua ungdomsskole,

Einar Rødtang, Eidsvoll vgs.,

Martine Skonnord, Nøtterøy vgs.,

Aleid Teeuwen, Steinerskolen i Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse