McDonald's vurderer russenekt neste år

McDonald's og Esso på Gaustad har også i år vært populære samlingssteder for russen. Restaurantkjeden vuderer å stenge russen ute neste år. ARKIVFOTO

Etter mye bråk ved restaurantene i Oslo og Asker skal McDonald's vurdere hvordan de skal håndtere russen neste år, ifølge Asker og Bærums Budstikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2017 kl 14:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Det er Budstikka.no som skriver om at restaurantkjeden nå vurderer hva de skal foreta seg for å unngå like mye russbråk neste år.

Støy og amper stemning

I løpet av russefeiringen i år har politiet i Oslo og Asker og Bærum nesten daglig rapportert om uttrykninger til McDonald's restauranter i Asker, på Gaustad i Nordre Aker, og på Alnabru.

Det har vært klager på støy, men også amper stemning mellom russen.

Senest natt til 18. mai forårsaket russebusser bråk ved Esso-stasjonen og MacDonald's-restauranten på Gaustad. Til Nordre Aker Budstikke kunne imidlertid operasjonsleder Terje Pedersen fortelle torsdag morgen at det denne gangen ikke var annet enn «normal russebråk».

(Saken fortsetter under tweetene)

LES OGSÅ: 17. mai-nachspiel gikk over styr: bevæpnet politi rykket ut til lettkledd mann med kniv

McDonald's vurderer forbud

McDonald's på Gaustad har i flere år vært et yndet mål for russebusser på rulling natterstid. I forkant av russefeiringen varslet naboer at de vurderte å flytte fra hjemmene sine i mai for å få nattero, mens politiet var i dialog med russen.

Kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald’s Norge sier til Asker og Bærums Budstikke at de har opplevd mer aktivitet fra russebusser etter at forbudet mot alkoholholdig drikke på russens fellesarrangementer ble innført i forkant av årets russefeiring.

Han vil til avisen verken bekrefte eller avkrefte at neste års russekull vil bli nektet servering ved kjedens restauranter.

– Vi skal se på alle mulige løsninger, og dette er blant dem. Men om russen bare flytter seg til et nytt sted, løser vi jo ikke problemet. Derfor ønsker vi å gå i konstruktiv dialog med blant annet politi og kommune om hvordan man best kan forberede russetiden i fremtiden, sier Lødding til Budstikka.no.

LES OGSÅ: Politiet kuttet strømmen og sperret eiendommen da hundre russ festet i tomt hus

Fjorårsrussen festet natt til 18. mai

Selv om nasjonaldagen er unnagjort, lot russen seg merke flere steder også kvelden 17. og natt til 18. mai.

Se bildet større

Russebuss og søppel lå igjen 18. mai etter den siste festen på Sverre Enevolds plaas. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

På Sverre Enevolds plass på Grefsenplatået skal flere russebusser ha festet om ettermiddagen 17. mai og etterlatt seg en god del søppel. Ifølge tipsere til Nordre Aker Budstikke, oppsøkte politiet festen og ba ungdommene rydde opp etter seg. Nordre Aker Budstikke har ikke fått bekreftet dette fra politiet.

Aftenposten skriver imidlertid torsdag at russen som festet natt til 18. mai ikke var årets kull, men fjorårsruss.

– Det er visst en klausul om at de som var russ i fjor, får låne sin gamle russebuss. Så de som holdt folk våkne med støy fra russebusser i natt, var for det meste fra 2016-kullet, selv om det ikke var alle, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Aftenposten.

LES OGSÅ: Se lesernes bilder fra 17. maifeiringen!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse