Med hjertet i halsen

 

Arrangørene var skeptiske til om det var forsvarlig, men interessen var enorm, og det ble sykkelritt på dårlige veier i Mari- dalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2008 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: Mandag 28. april arrangerte barne- og ungdomsgruppa i sportsklubben Rye for første gang Oslo Landeveiscup. 95 unge og lovende syklister, av dem 31 fra Rye, stilte til start ved Maridalen skole.

Bekymrede foreldre

Til tross for stor interesse har arrangementet skapt hodebry for sportsklubben Rye.

– Vi ble veldige skeptiske til denne trasseen, på grunn av meget dårlig vei med dårlig asfalt og mye løsgrus i traseen. Noen steder så det ut til at det var løs asfaltgrus, spesielt ned mot Skar, skrev en bekymret mor til sportsklubben, i forkant av rittet.

– Under sterk tvil

– Maridalen er Norges mest benyttede veitrasé for landeveissykling. Hver ettermiddag og kveld er det flere hundre som benytter veiene i Maridalen til trening. Siden veikvaliteten i indre del av Maridalen er svært dårlig, var det under stek tvil vi fant det forsvarlig å arrangere et ritt for barn og ungdom, sier Einar Døssland, leder av Oslo Landeveiscup.

I forkant av arrangementet kom likevel Samferdselsetaten til unnsetning og feide grus og tettet de verste hullene.

– Det er Rye svært takknemlige for, for uten den innsatsen hadde det ikke vært mulig å arrangere noe ritt, sier Døssland, og forteller at det til tross for forholdene ikke ble brukt et eneste plaster.

Kan ikke love bedring

– Jeg ser at veiene i Maridalen sårt trenger asfalt, sier Grethe Østhus Bergli, vedlikeholdsansvarlig i Samferdselsetaten.

Hun kan likevel ikke love noen utbedring av disse veiene i år.

– Vi strakk oss så langt vi kunne for at sykkelrittet skulle kunne gjennomføres. Men det gikk ut over den totale vedlikeholdspotten. Det er et stort vedlikeholdsetterslep på veiene i Oslo, sier Østhus Bergli.

– Jeg er hjertens enig i at veiene i Maridalen trenger mer enn bare "lapping", men vi må forholde oss til de bevilgningene vi får, sier hun.

– Vei før Kollen!

I Rye mener de et er på tide at politikerne prioriterer den viktige treningsveien for Oslos syklister.

– Selv om byen er full av veier, er det ikke plass til syklister andre steder på grunn av biltrafikken. Vår oppfordring til politikerne i Oslo er; før dere bruker en milliard på en hoppbakke i Holmenkollen, må dere forbedre veikvaliteten i Maridalen! Den vil gi helse og velvære for tusenvis av Oslo-borgere og redusere sykehuskøene og budsjettene, mener Døssland.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse