Med skiene på trappa

Det er nok mange som kunne tenke seg å bo nettopp her.

Under boliger til salgs i Oslomarka/ Maridalen finner man kun ett hus. Der bor familien Scharffenberg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Det må man ha når man bor midt i naturen.

Se bildet større

Katrine Strandskogen Scharffenberg sammen med lille Nora (2 1/2). Foto: Elisabeth Wang

maridalen:- Det er med tungt hjerte vi selger, jeg må innrømme det. Men dette er på ingen måte en avgjørelse vi har tatt i all hast. Vi har brukt rundt et år på å snu og vende og se det fra ulike sider, sier Katrine Strandskogen Scharffenberg.

Lengtet hjem

Man følger Maridalsveien innover forbi de gamle ruinene, Maridalen kirke og så et stykke til før man endelig ser en stor parkeringsplass og en liten vei til venstre: Skarskroken. Et øyeblikk senere står man rett ved stakittgjerdet til den naturkjære familien. Husmannsplassen Åsli på Skar er malt i rødt og hvitt og ligger der som en liten fargeklatt i det ellers så snødekte landskapet.

- Mannen min, Eivind, kjøpte dette stedet i 1991 og han falt pladask med en gang. Han er selv oppvokst på Korsvoll og hadde lengtet tilbake til dette området en stund. Han er utrolig glad i naturen, og derfor var jo dette midt i blinken, forteller hun.

I 2003 flyttet Katrine inn på den hyggelige husmannsplassen, og også hun skulle komme til å stortrives. Helt til de kom over en gård på Hadeland. Et oppussingsobjekt av de sjeldne, så sjeldent at familien på fire virkelig måtte gå i tenkeboksen.

- Der har vi virkelig måttet begynne helt på scratch, med kaldt vann og utedo. Først nå begynner det å ta form, og vi ser mulighetene til å flytte dit om ikke så altfor lenge. Mannen min jobber nå på Gjøviksbanen og i den forbindelse passer det flott, sier hun.

Alt på ett sted

Likevel ser ikke Scharffenberg bort fra at hun kommer til å savne det koselige stedet langt inne i Maridalen, men på samme tid så sentralt at det bare er å ta en tur til sentrum hvis man ønsker det.

- Det er noe med mulighetene her inne både sommer, vinter, vår og høst. Her har vi skiløyper som er blant landets beste, bademuligheter, soppturer, bærplukking og aking for de minste. Alt ligger rett utenfor kjøkkenvinduet, uendelig med muligheter. Men må må jo like dette livet. Vi har det utvilsomt litt annerledes her ute, smiler hun.

I helgen hadde familien visning og selv om det var trykket opp over 80 prospekter gikk megleren tom før visningen var slutt. Det synes Scharffenberg er morsomt.

- Jeg skjønner hva som tiltrekker folk, det gjør jeg virkelig. Dette er en unik mulighet, for det er ikke mange ganger eiendommer blir til salgs her inne. Det er helt sikkert, avslutter hun.

Husmannsplassen ble solgt mandag og i følge eiendomsmegler Kristin Nyquist var den et ettertraktet objekt.

- Mange var med på budrunden og den gikk over takst, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse