Med vann på tanken

Med den nye miljøbilen Think Hydrogen kan man "drikke" eksosen i form av rent dampvann. Foto: Anders Jørstad

Den nye miljøbilen fra Think slipper ut drikkevann og kan sette en stopper for den akselererende klimakrisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2008 kl 16:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Det var på Norsk Teknisk Museum bilprodusenten Think presenterte Think Hydrogen – en hybridutgave av elbil og hydrogenbil. I tillegg til at den kan lades og brukes som en vanlig elbil, gjør brenselceller og hydrogenteknologi at miljøbilens fremkommelighet og effektivitet økes betraktelig.

– Mens det tar mange timer å lade batteriet til en elbil, vil påfyll av hydrogen bare ta et par minutter. Og kjørelengden dobles med hydrogentank, forteller prosjektleder i Think Hydrogen, Per Finden.

Hydrogensamfunn

Hydrogen er det dominerende grunnstoffet i universet, og siden brenselcelleteknologien omdanner hydrogen og oksygen elektrokjemisk til vann, kan dominansen også smitte over på dagens CO2-fylte drivstoffmarked.

– Både nasjonalt og internasjonalt er hydrogenteknologien et brennhett tema. Likevel gjenstår en del med tanke på hvordan hydrogenet produseres, og antall hydrogenfyllestasjoner, mener Finden.

Hydrogenveien

Det nasjonale utviklingsprosjektet HyNor arbeider aktivt for å rydde veibanen for hydrogenbilens flaskehalsproblemer. For tiden etableres det fyllestasjoner for å realisere den nye "Hydrogenveien" mellom Oslo og Stavanger.

– Dette prosjektet har internasjonal anerkjennelse. Og med tanke på den framtidige usikkerheten i oljemarkedet, tror jeg hydrogen vil være det vanligste drivstoffet om noen tiår, avslutter Finden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse