Medaljedryss til unge lokale friidrettsutøvere

Vilde Marstein var storfavoritt i 16-årsklassen på 60 meter hekk, der hun flere ganger tidligere i vinter har vært raskere enn Isabelle Pedersens 10 år gamle mesterskapsrekord. Men det ble i stedet gull i lengde og sølv på 60 meter under ungdomsmesterskapet sist helg i Steinkjer. FOTO: KOLL IL

Nordre Aker-unge gjorde seg bemerket i helgens ungdomsmesterskap i friidrett, og det ble flere medaljer med tilbake til bydelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2018 kl 13:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Sterk innsats fra Nordre Aker i helgens Ungdomsmesterskap i friidrett, i Steinkjer.

– Nordre Aker var godt representert, og det ble mange gode resultater. Koll stilte med til sammen ti utøvere, som tok med seg ikke mindre enn seks gullmedaljer tilbake til Nordre Aker. Aller best var Sander Skotheim (16), som tok tre gullmedaljer, i høyde, lengde og 60 meter hekk. I tillegg til bronse i kule, forteller Thor Gjesdal i klubben.

Han fortsetter.

– I forkant av stevnet var Sander usikker på formen, etter at han noen dager i forveien måtte sy ti sting i foten etter et ublidt møte med piggskoene. Men skaden så ikke ut til å affisere Sander, som innfridde favorittstempelet i hoppøvelsene og i tillegg overasket med gull på korthekken. Etter å ha sikret seieren i høyde med et hopp på solide 1,93 la Sander lista på 2,01 som ville tatt ham over den 30 år gamle mesterskapsrekorden på 2,00. Det ble to hårfine riv, men det er liten tvil om at Sander har større høyder inne.

Se bildet større

Sander Skotheim (16), som tok tre gullmedaljer under helgens ungdomsmesterskap, i høyde, lengde og 60 meter hekk. I tillegg til bronse i kule. FOTO: KOLL IL

Jentene

Gjesdal forteller at det også ble gode resultater for jentene.

– På jentesiden var den som utmerket seg mest Vilde Marstein. Hun var storfavoritt i 16-årsklassen på 60 m hekk, der hun flere ganger tidligere i vinter har vært raskere enn Isabelle Pedersens ti år gamle mesterskapsrekord. Men hekk er en uforutsigbar øvelse, og en ublid hekkepassering ødela Vildes medaljesjanser. Kanskje var det dette som motiverte henne til ekstra god innsats i de påfølgende øvelsene, som gav både gull i lengde og sølv på 60 meter.

– Vilde har imponert voldsomt med sin allsidighet de siste årene, og det er ingen tilfeldighet at hun også er regjerende ungdomsmester i mangekamp. På korthekken var det også morsomt å se at Koll hadde flere ess i ermet, for Hedda Kvalvåg stormet inn til en sterk bronsemedalje i det raske feltet. Hedda sikret også med sin bronsemedalje i lengde at det ble to kollinger på pallen i den øvelsen, oppsummerer Gjesdal videre fra helgen.

Hopp

Koll har fått det til å svinge i hoppøvelsene også. I G15-klassen ville ikke Abraham Sandvin Vogelsang være dårligere enn Vilde og Sander, så han slo til med gull i høyde og sølv i lengde.

– Hoppkonkurransen ble en virkelig nervepirrende affære, der både Abraham og sølvvinneren fra Florø hadde gått over lista på 1,80 i andre forsøk. Men Abraham hadde færre riv på lavere høyder og vant på den måten gullet. I tillegg tok Lea Scharff en bronsemedalje i stavsprang, som også er en øvelse der Koll har gode tradisoner.

Se bildet større

Abraham Sandvin Vogelsang til venstre, klinket til med gull i høyde og sølv i lengde. FOTO: KOLL IL

Utholdenhet

Koll har også lyktes godt med å få fram gode utøvere i utholdenhetsøvelsene. I kappgangens G15-klasse kapret Emil Rostoft Kristjansson en sølvmedalje.

– Like etter fulgte Iris Engeness opp med gullmedalje i jentenes 15-årsklasse, på en tid som holdt til ny mesterskapsrekord. I tillegg imponerte Johanna Ågesen Tofte med sølv på 1500 meter og bronse på 800 meter. Spesielt sølvmedaljen til Johanna var imponerende, der hun 200 meter før mål lå langt bak, men så slo til med en fantastisk langspurt, noe som har blitt et skikkelig varemerke for Johanna de siste årene, forteller Gjesdal videre.

Koll Friidrett har et tett samarbeide med den tradisjonsrike klubben Tjalve, hvor unge utøvere starter i Koll, men etter hvert som de blir eldre trekkes mer og mer inn i Tjalves treningsprogram.

– Dette gir en myk overgang fra mer allsidig og lekbetont trening i unge år, til den mer målrettede treningen i Tjalves regi når man blir litt eldre. Årets ungdomsmesterskap vitner om at denne modellen bærer frukter, og det blir spennende å følge utøverne de neste årene, sier en fornøyd friidrettssjef i Koll IL.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse