De unge til de unge: - Meld ifra om sprittaxiene!

UNGDOMSRÅDET: I kveld har ungdomsrådet hatt møte. Fra v. rundt bordet Tiago F. T. Gjesdal, Saga Ulriksdottir, Silje Arnesen Baerm, Eira Klepp, Hilja løvvik, Neil Kaushik, Hennie Enger, Gina Ruth, Amanda Hylland Spjeldnæs, og Maika Godal Dam. FOTO: UNGDOMSRÅDET

- Vi vet at det selges sprit, røyk og hasj fra «taxiene». Vi oppfordrer på det sterkeste at ungdommene melder ifra om sprittaxiene, sier Neil Kaushik (15) på vegne av Nordre Aker bydels ungdomsråd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2015 kl 10:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

UNGDOMSRÅDET: Neil Kaushik (15) fra Nordberg oppfordrer på vegne av Ungdomsrådet, unge til å melde i fra om sprittaxiene. FOTO: ARKIV

NORDRE AKER: Ungdomsrådet har lest Nordre Aker Budstikke og om sprittaxisaken, og hørt ryktene om at det kanskje også selges tyngre dop fra disse «taxiene» i Nordre Aker området.

Rådet tar informasjonen på alvor, og oppfordrer, som politiet, de unge til å melde ifra – eventuelt anonymt til politiet.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

- Veldig skremmende

- Vi vet at det selges sprit, røyk og hasj fra «taxiene», noe mange andre unge i bydelen også har god kjennskap til. Hva denne spriten inneholder, eller dopet inneholder, vet jo ingen. Vi oppfordrer på det sterkeste at ungdommene melder ifra om sprittaxiene, sier Neil Kaushik (15) på vegne av Nordre Aker bydels ungdomsråd.

Les også: Synes du det er en utfordring å være fjortis-forelder?

Han legger til:

- Det er veldig skremmende hvis det også selges tyngre dop fra sprittaxiene, sier Kaushik.

Han forteller at Ungdomsrådet aktivt prøver å opprettholde et godt ungdomsmiljø i bydelen.

Unge og rus

- Vi følger blant annet godt med på 8. trinns-opplegget Unge & Rus, og hvordan vi kan forbedre det slik at det treffer flere elever på skolen. Vi deltar også i mange møter med politiet og milijøterapauter som holder oss oppdatert på hvordan ungdom i bydelen har det, sier Kaushik.

Miljøterapeuter

- Vi ønsker å være med på å skape et trygt og godt miljø i bydelen og håper virkelig at ungdom gjør det rette og unngår dop og sprittaxier. Milijøterapauter i bydelen kan også kontaktes. De har åpne dører og snakker gjerne med ungdom som har spørsmål om dop eller andre ting. Bare å ta kontakt, oppfordrer Kaushik.

Ungdomsrådet vil også gjerne gjenta oppfordringen om å melde fra til politiet om noen har noen kjennskap til sprittaxiene. Dette kan også gjøres anonymt.

LES BAKGRUNNSSAKEN: Sprittaxiene utvider – selger dop til ungdom

Les også: Byråden roser Nordre Aker ungdomsråd for å engasjere seg i saken

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse